Prima biblioteca pe plaja din Europa

Turistii care merg in Bulgaria pot citi linistiti la plaja
 

<p>

Pe malul Marii Negre, in statiunea Albena, turistii au parte de o surpriza - prima biblioteca de pe plaja din Uniunea Europeana, amenajata intre umbrelele de plaja si prosoape, informeaza lexpress.fr.

Astfel, turistii pot imbina relaxarea la soare, pe nisipul cald, cu o carte aleasa din oferta de peste 3.000 de volume care exista in aceasta biblioteca. In aceasta biblioteca se gasesc carti in 10 limbi straine si de diverse genuri literare.

Societatea bulgara Makmebel, initiatoarea acestui proiect, a solicitat ajutorul unui arhitect austriac, Hermann Kompernas, pentru a proiecta aceasta biblioteca a carei lungime este de 12 metri. De asemenea, biblioteca a fost conceputa astfel incat sa protejeze cartile de umiditate si de vant.

Pentru a imprumuta o carte, persoanele interesate nu au nevoie de un carnet de inscriere la biblioteca. Turistii pot de asemenea sa doneze propriile carti pe care le-au luat in vacanta, pentru a putea fi puse in rafturile bibliotecii si, astfel, citite si de alti turisti.

</p>

Vote it up
90
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza