Prevenția bolilor agravate de frig

Tratamente pentru afecțiunile care se agravează iarna    
 

Cu toții suntem de acord că frigul nu este tocmai cel mai bun prieten al sănătății. Iată ce ravagii pot face temperaturile scăzute în organismul nostru, și cum putem să prevenim și să tratăm aceste neplăceri.

Infecții urinare

Desi infecția urinară este o afecțiune provocată de diferiți agenți patogeni, incidența cazurilor crește atunci când afară este foarte frig. Nu întâmplător se spune în popor că infecția urinară înseamnă că “te-a tras frigul de la picioare”. 

Pentru a ne feri de astfel de infecții, este bine să consumăm alimente bogate în vitamina C, să ne hidratăm bine (chiar dacă iarna nu simțim atât de des nevoia de a bea apa), să nu petrecem mult timp în frig și umezeală, să evităm lenjeria de tip tanga, băile cu spumă și produsele pentru igiena intimă pe bază de alcool.
 Pentru prevenția afecțiunilor urinare, dar și pentru tratament, sunt recomandate și suplimentele naturale.

Degerăturile

Degerăturile sunt mici leziuni ale țesuturilor, provocate de frig, în urma unor perioade de expunere îndelungată la temperaturi scazute. Cel mai des afectate sunt extremitățile: zona feței, urechile, încheieturile, mâinile, picioarele. Există mai multe tipuri de degerături, însă dacă suferiți adesea de sindromul mâinilor și picioarelor reci (în ciuda tuturor măsurilor luate: îmbrăcăminte adecvată, consum de lichide calde, masaj etc.) se poate să fie vorba de o circulație proastă a sângelui și atunci se recomandă suplimente naturale.

Reumatismul

Vremea rece intensifică durerile articulare. Puteți evita acest lucru protejându-vă zonele dureroase cu haine calduroase, consumând alimente cu proprietăți anti-inflamatorii (spre exemplu: ghimbirul, uleiul de măsline). Dacă durerile apar totuși, apelați la un tratament special pentru dureri reumatice.

Afecțiuni cardiace

Vasele de sânge se contractă de la frig, astfel că sângele nu mai circulă așa cum trebuie în tot corpul, fapt ce poate duce la complicații grave. Nu întâmplător, incidența cea mai mare de probleme cardio-vasculare este iarna. Pe cât posibil, evitați să ieșiți în frig sau să faceți exerciții fizice prea grele, ce vă pot îngreuna respirația sau ce va pot mări ritmul cardiac.

Sursa: sfatulmedicului.ro

Vote it up
122
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza