Prepelita in cuib de ciuperci

Prepelite mici, cuibarite in palarii de ciuperci, garnisite cu patrunjel, lamaie si usturoi, formeaza un antreu sofisticat
 
<p>Timp: 30 minute
Portii: 4
Per portie: 335 calorii, 1 g carbohidrati (inclusiv zahar 0,2 g), 31 g proteine, 23 g grasimi (grasimi saturate 4 g), sursa buna de vitamine E si B.

Ingrediente

2 linguri ulei de masline
25 g unt
4 prepelite gata pregatite pentru cuptor
8 fire de cimbru proaspat
4 foi de dafin
4 ciuperci mari, aplatizate
sare si piper negru
Pentru gremolata:
o legatura mica de patrunjel
1 lamaie
1 catel de usturoi

Preparare

Cat se pregatesc prepelitele, se incalzeste cuptorul la 230°C si se incing uleiul de masline si untul intr-un vas termorezistent, adanc, asezat pe raftul superior al cuptorului.

Se smulge cu atentie orice pana de pe prepelite, se spala si se sterg. Se spala cimbrul si se pun doua fire, impreuna cu o frunza de dafin, in cavitatea fiecarei pasari. Se curata ciupercile si se indeparteaza tulpinile.

Se asaza ciupercile, cu palaria in jos, in vasul termorezistent, si se plaseaza cate o prepelita in centrul fiecareia. Se stropesc prepelitele si marginile ciupercilor cu ulei si unt si se asezoneaza bine cu sare si piper.

Se coc prepelitele timp de 15-20 de minute, pana ce, intepate cu o furculita, dau un suc incolor. Se stropesc din nou, la jumatatea intervalului de timp, cu ulei si unt.

Intre timp, se prepara gremolata. Se spala si se toaca 2 linguri de patrunjel. Se spala lamaia si se rade jumatate din coaja. Se curata si se zdrobeste usturoiul. Se amesteca intr-un castronel.

Cu cateva minute inainte ca prepelitele sa fie gata, se presara gremolata peste ele.

Sfat:
Gremolata poate fi folosita pentru a potenta gustul multor mancaruri simple, din carne, paste sau legume.</p>

Vote it up
125
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza