Premiera “Sunt o baba comunista”

Filmul va fi lansat de MediaPro Distribution din 23 august, in cinematografele din toata tara.
 

In premiera absoluta pentru o productie romaneasca, doua actrite apreciate la nivel international, Luminita Gheorghiu si Ana Ularu, joaca impreuna in acelasi proiect cinematografic, revenind pe marile ecrane din 23 august 2013, in cel mai recent film regizat de Stere Gulea, Sunt o baba comunista.
 
Desi a castigat premiul pentru cea mai buna actrita in rol secundar pentru interpretarea din Moartea Domului Lazarescu (2007) si a facut rolul principal in filmul Pozitia Copilului premiat cu Ursul de Aur la Berlin (2013), Luminita Gheorghiu a declarat cu modestie ca niciun premiu primit vreodata n-a schimbat-o, ba, din contra, l-a simtit ca pe o responsabilitate in plus pentru ca fiecare rol sa iasa perfect. Ana Ularu, una dintre cele mai promitatoare tinere actrite ale Romaniei, o interpreteaza pe Alice cea temperata si familista. In ciuda faptului ca in 2012 a castigat la Berlin trofeul Shooting Stars, Ana, isi pastreaza realismul pentru ca „in meseria asta azi lucrezi si numele tau e pe buzele tuturor, iar a doua zi te uita”.
 
Viata linistita de provincie a sotilor Emilia si Tucu este data peste cap atunci cand fiica lor se intoarce din Statele Unite, impreuna cu logodnicul ei american. Ceea ce ar fi trebuit sa fie o intalnire fericita se transforma repede intr-o situatie complicata si in acelasi timp amuzanta. Parintii fetei afla ca tanarul cuplu trece prin probleme financiare grave, asa ca sunt dispusi la orice sacrificiu pentru ca viitoare familie a fiicei lor sa nu duca lipsa de nimic.
 
Din 16 august, editura Polirom lanseaza in librariile din toata tara bestsellerul semnat de Dan Lungu, Sint o baba comunista!, in editie limitata. Romanul care a inspirat actiunea comediei regizate de Stere Gulea este una dintre cele mai traduse carti romanesti de dupa 1989, editia in limba franceza fiind dublu nominalizata la Premiile Europene Jean Monnet in 2008.

O productie MediaPro Pictures, Sunt o baba comunista va fi lansat de MediaPro Distribution din 23 august, in cinematografele din toata tara.
 

Vote it up
298
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza