Prematurii, risc de autism

Copiii nascuti inainte de termen prezinta un risc de autism de cinci ori mai mare
 
<p>Studiul, publicat luna aceasta de revista medicala americana Pediatrics, a fost realizat de cercetatorii de la Universitatea Pennsylvania pe un esantion de 862 de copii nascuti in perioada septembrie 1984 - iulie 1987 in statul New Jersey, a caror greutate varia la nastere in intervalul 500 de grame - 2 kilograme.
Aproximativ 5% dintre acesti copii, monitorizati pana la varsta de 21 de ani, sufereau de autism.
"Desi rata de supravietuire a bebelusilor prematuri creste, numarul acestor copii supravietuitori, care sufera de autism reprezinta o provocare tot mai mare pentru sanatatea publica", a declarat medicul Jennifer Pinto-Martin, directoarea Centrului de cercetari asupra autismului de la Universitatea Pennsylvania, principalul autor al studiului.
"Noul studiu ne face sa credem ca o greutate prea mica la nastere ar putea fi un factor de risc pentru autism", a adaugat Pinto-Martin.
Legaturile dintre o greutate mica la nastere si un ansamblu de probleme cognitive sunt cunoscute de mult timp, insa acest studiu a fost primul care a reliefat faptul ca acesti copii prezinta si un risc crescut de autism. </p>
 
Vote it up
175
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza