Pregatire gratuită pentru cadre didactice

Cursurile au ca temă integrarea copilului cu autism în mediul școlar 
 

Fundația Romanian Angel Appeal organizează, în luna octombrie, anul curent, un curs de dezvoltare a abilităților cadrelor didactice în vederea integrării copiilor cu autism în mediul școlar și scăderii gradului de discriminare în special a copiilor cu autism de etnie romă.

 

Formarea se adresează cadrelor didactice care au lucrat sau lucrează cu (au la clasă) copii sau tineri cu tulburări din spectrul autismului (TSA).

 Cursul este gratuit. Toți participanții primesc suport de curs, materiale de lucru, masă, transport și cazare (în măsura în care locuiesc la mai mult de 50 km distanță de orașul în care are loc cursul).

 

Cursul este organizat în 3 sesiuni a câte 3 zile, pentru 3 grupe diferite de participanți, după cum urmează:

 19 – 21 octombrie, la Arad

 23 – 25 octombrie, la Galați

 28 – 30 octombrie, la București

 

Formarea este asigurată de doi traineri islandezi cu o experiență de peste 20 de ani în sistemul de educație incluziv și în pregătirea și livrarea training-urilor pentru cadrele didactice și supervizarea activității acestora cu copiii cu autism.

 

 Cursul este organizat în cadrul proiectului “MASPA – Măsuri pentru promovarea non discriminării și incluziunii sociale în mediul școlar, comunitate și pe piața muncii pentru persoanele cu autism, cu focus pe comunitățile de roma” derulat cu sprijinul financiar al Programului RO10-CORAI, finanțat din Granturile SEE 2009 – 2014 și administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială.

 

 Mai multe detalii aici:

Vote it up
148
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza