Prea multa sare pentru bebelusi

Un studiu al cercetatorilor britanici avertizeaza ca bebelusii mananca zilnic dublul aportului necesar de sare 
 
<p>Cercetatorii britanici de la Universitatea din Bristol, care si-au facut studiul pe 1.200 de copii in varsta de opt luni, au constatat ca doar un sfert din alimentatia bebelusilor respecta aportul recomandat de 400 miligrame de sodiu si un gram de sare pe zi, scrie Daily Mirror.

Laptele de vaca, fasolea, painea si sosurile sunt principalele motive ale nivelului ridicat de sare. Medicii britanici avertizeaza ca, dincolo de faptul ca stabileste practici nesanatoase in alimentatie, o astfel de hrana poate incuraja, in timp, gustul pentru produse sarate, ceea ce poate afecta dezvoltarea si sanatatea rinichilor

"Copiii au nevoie in mod special alimentele preparate pentru ei, fara adaos de sare. Parintii au nevoie de sfaturi cu privire la produsele alimentare adecvate. Va recomandam sa nu folositi ca o bautura principala pentru copii lapte de vaca inainte de 12 luni", a avertizat medicul Pauline Emmett, care a condus cercetarea. Ea spune ca reducerea aportului de sare din alimentele pentru copii se poate face doar prin cooperarea cu industriile de profil.
"Producatorii au responsabilitatea de a reduce continutul de sare din produse alimentare", a adaugat medicul.</p>

Vote it up
140
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza