Praz marinat

Bucura-te de aceasta salata simpla, preparata cu un sos de verdeturi aromate si mustar, care poate fi servita ca aperitiv sau garnitura la friptura

 

<p>Preparare: 20 de minute, plus 30 de minute pentru marinare
La foc: 10 minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 81
Glucide 3 g
Proteine 2 g
Grasimi 6 g (grasimi saturate 1 g)

Ingrediente

8 fire de praz tanar
Sare si piper negru
Pentru sos:
2 linguri ulei de masline extravirgin
2 lingurite otet de vin alb
1 lingura mustar cu boabe
2 linguri chives proaspete, tocate
2 linguri patrunjel proaspat, tocat
1 lingurita tarhon proaspat, tocat
Ornare: 4 crengute de tarhon proaspat
Garnitura: felii de paine integrala, optional

Preparare

1. Intr-o cratita mare se pune apa cu sare la fiert. Se taie prazul pe lungime sau, pentru un aspect mai deosebit, se despica in cruce din varf pana la jumatatea partii albe. Se clateste prazul in multa apa rece pentru a se indeparta nisipul.
2. Se arunca jumatate din praz in apa fierbinte si se lasa sa fiarba 4-5 minute pana cand devine moale. Se scoate cu o spumiera si se raceste sub jet de apa rece. Se scurge si se zvanta, iar apoi se pune intr-un vas mai adanc. Se repeta cu restul de praz.
3. Intre timp, pentru marinata, se amesteca uleiul, otetul, mustarul si verdeturile. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se toarna marinata cu ajutorul unei linguri peste praz. Se rasuceste prazul ca marinata sa patrunda bine. Se acopera si se lasa la marinat 30 de minute, intorcandu-l din cand in cand.
4. Se imparte prazul in 4 portii, se asaza pe farfurii, se desfac ca un evantai bucatile taiate crucis si se orneaza cu tarhon.

Varianta: Daca firele de praz sunt groase, se pot taia in bucati.

Sfat: acest preparat se poate pregati si inainte cu o zi de a fi servit si se poate raci la frigider. Se serveste la temperatura camerei.</p>

Vote it up
191
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza