Prajitura marmorata

Amestecati usor si cu grija mixtura cu branza in compozitii, ca sa nu ratati efectul de marmorat

 

Pregatire: 20 min
La cuptor: 20 min. plus racirea
Se obtin circa 72 de bucati

Ingrediente:

3/4 cana de apa
1/2 cana de unt
1 1/2 patrat (45 g) de ciocolata neindulcita
2 cani de faina alba
1 1/2 cana de zahar brun
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita de sare
2 oua
1/2 cana de smantana fermentata
Mixtura cu branza:
1 pachet (240 g) branza de vaci grasa, moale
1/3 cana de zahar
1 ou, batut
1 lingura esenta de vanilie
1 cana (180 g) fulgi de ciocolata

Preparare:

Intr-o craticioara se combina apa, untul si ciocolata; se dau in clocot pe foc mic si se amesteca omogen. Se raceste mixtura.

Intr-un castron mare se combina faina, zaharul brun, bicarbonatul si sarea. Se adauga ouale si smantana; se bat incet pana doar se combina. Se adauga mixtura de ciocolata si se amesteca omogen.

In alt castron se amesteca branza de vaci, zaharul, oul si vanilia; se da deoparte. Se intinde compozitia cu ciocolata intr-o tava de copt unsa de 38 cm x 25 cm x 2,5 cm. Se pun deasupra linguri pline din mixtura cu branza.

Pentru un aspect marmorat, se pune cu lingura un tip de compozitie peste celalalt tip. Se trece prin amandoua compozitiile cu un cutit.

Aveti grija sa nu insistati prea mult, altminteri compozitiile se vor amesteca omogen si efectul de marmorat se va pierde. Se presara cu fulgi de ciocolata.

Se coace la 190°C timp de 20-25 minute, sau pana cand o scobitoare infipta in mijlocul prajiturii iese curata. Se raceste pe gratar. Se taie in dreptunghiuri.

Vote it up
169
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza