Prajitura cu branza si capsuni

Peste acest desert impresionant domnesc capsuni intregi

 

<p>

Pregatire: 30 min
La cuptor: 50 minute plus racirea
Cantitate: 14-16 portii

Ingrediente:

3/4 cana de pecan macinat
3/4 cana firimituri de biscuiti graham (circa 12 bucati)
3 linguri de unt, topit

UMPLUTURA:

4 pachete (240 g fiecare) branza de vaci grasa, moale
1 1/4 cana de zahar
1 lingura suc de lamaie
2 lingurite esenta de vanilie
4 oua, batute usor

TOPPINGUL:

2 cani (480 g) de smantana fermentata
1/4 cana de zahar
1 lingurita esenta de vanilie

GLAZURA DE CAPSUNI:

2 linguri amidon din porumb
1/4 cana de apa
1 borcan (360 g) jeleu de capsuni
Colorant alimentar rosu, optional
1 kg de capsuni intregi, proaspete

Preparare:

Intr-un castron se combina pecanul cu firimiturile de biscuiti; se adauga untul. Se preseaza pe fundul unei tavi cu margine detasabila de 25 cm, unse; se da deoparte.

Intr-un castron se bate omogen branza de vaci. Se adauga si se amesteca zaharul, sucul de lamaie si vanilia. Se adauga ouale; se bat la viteza mica pana se combina. Se toarna in tava peste baza. Se pune pe o tava de copt fara margini.

Se coace la 175°C timp de 45-50 de minute, sau pana ce aproape s-a intarit la mijloc. Se scoate din cuptor; se lasa 15 minute (cuptorul ramane incins). Pentru topping, se combina toate ingredientele; se pune cu lingura in jurul marginii, deasupra prajiturii. Se intinde cu grija.

Se mai da la cuptor 5 minute. Se raceste tava pe gratar 10 minute. Se trece un cutit pe langa marginea tavii; se mai lasa 1 ora la racit. Se da la frigider.

Glazura se pregateste cu cateva ore inainte de servire. Intr-o cratita se combina omogen amidonul de porumb cu apa; se adauga jeleul.

Se da totul in clocot pe foc potrivit; se fierbe amestecand 1-2 minute, pana cand jeleul se topeste si glazura se ingroasa. Se ia de pe foc; se adauga sucul de portocale si colorantul alimentar, daca este cazul. Se raceste la temperatura camerei.

Chiar inainte de servire, se scot marginile tavii. Se aranjeaza capsunile peste prajitura, cu varfurile in sus. Se toarna glazura peste fructe, permitand catorva stropi sa curga si pe margini. Ramasitele se pastreaza la frigider.

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>

Vote it up
90
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza