INGREDIENTE PENTRU 15 bucăți
unt sau margarină, pentru uns
1 cană (125 g) fulgi de ovăz
2/3 cană (100 g) făină integrală cu agenți de creștere
1/2 cană (60 g) merișor uscat
1/3 cană (20 g) miez de nucă de cocos deshidratat, ras
2 linguri de ghimbir glasat, tocat mărunt
1/4 cană (35 g) fistic tocat
100 g unt
1/4 cană (45 g) zahăr brun
2 linguri de miere
PREPARARE 15 minute, plus răcire
GĂTIT 35 minute
FIECARE BUCATĂ CONȚINE 610 kJ, 146 kcal, 2 g proteine, 7 g grăsimi (2 g grăsimi saturate), 20 g carbohidrați (8 g zahăr), 3 g fibre, 72 mg sodiu
1 Încinge cuptorul la 180°C. Ungeți cu unt sau margarină o tavă de copt de 18 x 28 cm. Căptușește-i baza și lateralele cu hârtie de pergament, extinzând-o cu 2-3 cm dincolo de marginile tăvii.
2 Combină într-un castron mare fulgii de ovăz, făina, merișorul, nuca de cocos, ghimbirul și fisticul. Topește într-o crăticioară, la foc mic, amestecând, untul cu zahărul și mierea. Adaugă acest sirop la mixtura de ovăz și omogenizează totul.
3 Răstoarnă compoziția în tavă, presând-o și netezind-o, ca să se întindă uniform. Coace-o 25-30 de minute sau până ce este rumenită și fermă la atingere. Las-o să se răcească în tavă.
4 Taie prăjitura în 15 bucăți și servește-o.
SFATUL BUCĂTARULUI Păstrează bucățile de prăjitură într-un recipient închis ermetic, maximum 7 zile.