Prăjitura “Înțepătura albinei”

Un desert clasic îndrăgit, acoperit cu migdale și miere
 

Ingrediente pentru 16-20 bucăți

Pentru aluat:

500 g făină

200 ml lapte

100 g zahăr, 25 g drojdie

65 g unt, sare

Pentru topping:

100 g unt, 200 g zahăr

1 lingură miere, 2 linguri lapte

200 g fulgi de migdale

grăsime (pentru foaia de copt)

 

1. Se cerne făina într-un castron și se pune un pic deoparte. Se face o adâncitură în mijloc. Într-o cratiță mică se încălzesc 2 linguri de lapte, apoi se adaugă 1 linguriță de zahăr. Se adaugă drojdia sfărâmată și se amestecă până când se formează un lichid omogen.

2. Se toarnă amestecul de drojdie în castron, se acoperă cu făină și se lasă vasul într-un loc cald timp de aproximativ 15 minute.

3. Atunci când făina de la suprafață crapă, se adaugă restul de lapte și zahăr, untul moale și 1 vârf de cuțit de sare. Se frământă aluatul. Se presară mâinile cu făină și se mai frământă puternic aluatul, aproximativ 10 minute, până când nu se mai lipește de castron. Se acoperă și se lasă circa 30 de minute într-un loc cald. Se încălzește cuptorul la 200°C (gaze 4-3).

4. Pentru umplutură se topesc în lapte untul, zahărul și mierea într-o oală. Se amestecă migdalele și se lasă să se răcească.

5. Se întinde aluatul de 5 mm grosime pe o tavă unsă, apoi se pune toppingul de migdale peste el. Se mai lasă să se odihnească, apoi se coace timp de 30 de minute.

Vote it up
108
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza