Prăjitură cu vișine

O versiune mai sănătoasă a unui desert de vară clasic, pufos și răcoritor
 

Ingrediente pentru o formă rotundă (diametru 26 cm), circa 20 bucăți

750 g vișine

1 lămâie

1 baton de vanilie

200 g unt moale sau margarină

150 g zahăr granulat sau zahăr brun

1 vârf de cuțit praf de sare

3 ouă mari

100 g făină de grâu integrală

100 g mălai

1 vârf de cuțit praf de copt

grăsime (pentru uns forma)

zahăr pudră (pentru presărat)

 

1. Se spală bine vișinele și se curăță de sâmburi.

2. Se spală lămâia cu apă fierbinte, se șterge, se rade jumătate din cantitatea de coajă și se stoarce sucul. Se crestează batonul de vanilie pe lungime și se scoate miezul cu vârful cuțitului.

3. Se bate untul sau margarina cu zahăr, miezul de vanilie, sarea, sucul și coaja de lămâie, folosind mixerul.

4. Se înglobează pe rând ouăle. Separat se amestecă făina integrală de grâu cu mălaiul și praful de copt; se toarnă în ploaie peste compoziția de ouă și se înglobează.

5. Se unge o formă de tort și se toarnă înăuntru aluatul; se nivelează și se pun deasupra vișinele.

6. Se așază prăjitura pe raftul de jos al cuptorului rece și se coace circa 50 de minute la 180ºC (convecție 160ºC, gaze 2-3).

7. Se scoate prăjitura din cuptor și se lasă să se răcească 10 minute. Se desprinde din formă și se lasă să se răcească pe un grătar de prăjituri. Se pudrează cu zahăr.

Vote it up
85
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza