Prăjitură cu morcov și ananas

Nu există mod mai „dulce“ de a obține atât de multă vitamina A 
 

16 PORȚII

Pregătire 20 min. La foc 50 min.

Pentru prăjitură

2 1/2 căni făină

2 lingurițe scorțișoară

1 linguriță praf de copt

1 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

1/2 linguriță sare, 1 1/2 cană zahăr

1/2 cană ulei

4 ouă mari

1/2 cană sos de mere neîndulcit

450 g morcovi, curățați, rași

1 conservă (250 g) bucăți de ananas în suc propriu

1/2 cană stafide, fără semințe

1/2 cană nuci, tocate

 

Pentru glazură

200 g brânză dulce, parțial degresată

4 1/2 căni zahăr pudră, cernut

1 linguriță esență de vanilie

 

1. Se încinge cuptorul la 175°C. Se ung cu puțin ulei două forme rotunde pentru prăjituri (23 cm).

2. Într-un castron, se amestecă făina cu scorțișoara, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.

3. Într-un castron mare, se bat ouăle cu zahărul, uleiul, și sosul de mere până se omogenizează. Se adaugă amestecul cu făină și se omogenizează. Se adaugă morcovii, ananasul și sucul, stafidele și nucile. Se împarte aluatul în cele două forme.

4. Se coc timp de 45-50 de minute, până când scobitoarea introdusă în mijlocul prăjiturilor iese curată. Se scot formele din cuptor. Se lasă 30 minute la răcit. Se răstoarnă prăjiturile pe un grătar de sârmă. Se lasă să se răcească.

5. Se prepară glazura: cu un mixer, se bate brânza timp de 1 minut, la viteză mică. Se adaugă zahărul pudră și esența de vanilie și se bat până se omogenizează.

6. Se pune un blat de prăjitură pe un platou. Se întinde pe blat 3/4 cană de glazură. Se pune al doilea blat peste cel glazurat. Se întinde restul glazurii deasupra și pe laturile prăjiturii.

 

1 PORȚIE CONȚINE: 479 calorii, 8 g proteine, 75 g carbohidrați, 18 g grăsimi, 5 g grăsimi saturate, 75 mg colesterol, 2 g fibre, 357 mg sodiu

Vote it up
93
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza