Prăjitură cu aluat fărâmițat

O prăjitură clasică, îndrăgită foarte mult de copii
 

Ingrediente pentru 1 tavă de copt (40 x 32 cm), circa 12-16 bucăți

Pentru aluat:

2 ouă

100 g unt

125 g zahăr

250 ml lapte

400 g făină

1 pachet de praf de copt

grăsime (pentru foaia de copt)

Pentru firimituri:

50 g unt moale

100 g făină

50 g zahăr

 

1. Se încălzește cuptorul la 200°C (gaze 3).

2. Se amestecă într-un castron ouăle, untul și zahărul până ce compoziția devine pufoasă. Se adaugă laptele. Se amestecă făina și praful de copt și se adaugă în castron. Toate ingredientele se amestecă rapid până se obține un aluat neted.

3. Se unge o tavă de copt cu grăsime sau se tapetează cu hârtie de copt. Se întinde uniform aluatul în tavă.

4. Se amestecă untul, făina și zahărul într-un vas până când se formează fărâmițe. Dacă este necesar se mai mărunțesc cu degetele. Se distribuie uniform peste aluat. Se coc în cuptor pentru aproximativ 25 de minute.

 

Variantă:Pentru firimituri, se poate folosi rețeta de aluat de la pagina 226. Pentru firimiturile de migdale se amestecă 200 g făină, 100 g migdale măcinate, 150 g zahăr, ¼ linguriță de scorțișoară măcinată, 175 g de unt; se presară fărâmițele de migdale peste aluat. Se coace așa cum este descris mai sus.

 

Vote it up
61
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza