Povestea Margaretei Paslaru

Artista si-a lansat ieri cartea autobiografica "Eu si Timpul. Viata, vocatie, viziune"
 
<p>
In acest volum, Margareta Paslaru reda cu sensibilitate momente reprezentative din viata si cariera sa, impletite inseparabil prin intensitatea trairilor, prin colegii deosebiti, dar mai ales prin dedicarea ce a caracterizat-o intotdeauna.
Cititorii vor fi bucurosi sa descopere in cartea autobiografica 100 de ilustratii din arhiva personala, multe dintre ele prezentate publicului in premiera. Volumul cuprinde si partituri ale celor mai indragite cantece ale artistei, cum ar fi “Lasa-mi, toamna, pomii verzi” sau “Eu si Timpul”.

Iata un fragment din volumul “Eu si Timpul”:
“Ajuta-ne, Doamne!
La spital m-au lasat sa intru in sala pregatitoare pentru operatie. (…) Ne-am tinut de mana tacuti pana l-au luat, apoi am privit rotilele patului mobil cotind la sfarsitul coridorului. Ghemuita pe scaunul din sala de asteptare, am inchis ochii si m-am rugat cu toata fiinta.
Sentimente murmurate, insiruiri disperate, intrebari furioase, promisiuni catre Cel de Sus, asa cum numai in copilarie ma rugam, cu ardoarea inocentei. Tot incercam sa-mi imaginez operatia si rezultatul ei. „Nu poate fi decat mai bine, nu? Trebuie sa ne bucuram de Mariuca, mai avem atatea de facut.“ Zumzaitul celorlalti din incapere avea un efect anestezic, pluteam intre vis si realitate, dar ambele devenisera un cosmar.
Ca intr-un film, viata mi se derula in clipuri, pe sub pleoape. De la prima noastra intalnire pe bulevardul Dacia in Bucuresti, plimbarile nocturne cu barca, sarutul, marea iubire, casatoria secreta, intalnirea cu socrii, acceptarea in noua familie, si pana la instalarea in Calea Victoriei nr. 100. Involuntar, pe sarite, imi apareau cortegii mortuare, bunicii buni si cei rai, parintii mei dusi in ceruri divortati, viata nomada; ambitie, chemare, pasiune, debut in muzica, teatru, folclor, film, compozitii si texte, glorie, suspendari, arhitectii Ghitulescu, parinti spirituali, aprecieri, antipatii, popularitate, cenzura, premii, turnee, multa munca, fara viza de iesire, perseverenta, nasterea Mariucai, triumf, critici, victorii, persecutii, securisti, zborul peste ocean, adaptarea, progresul, prosperitatea familiei, evolutie, prima noastra casa, masterele Mariucai, galeriile de arta, voluntariatul, noi compozitii, inregistrari cu Adrian, prima vizita in tara, orfelinate, primul CD Electrecord, UNICEF, Crucea Rosie, turneul „40 de ani de la debut“ in Canada si SUA, Internet, Ziua Internationala a Copilului in SUA , reusita, din nou in televiziune, producator, afirmare, aprecieri, impliniri pe alt continent.”

</p>
Vote it up
267
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza