Poveste de iubire din fosta RDG

„Barbara”, un film despre Germania de dinaintea caderii Zidului, ruleaza in cinematografele din Romania
 

<p>

Filmul a castigat anul trecut „Ursul de Argint” la Festivalul International de Film de la Berlin pentru „Cel mai bun regizor”, Christian Petzold, dar si trei nominalizari la Premiile Academiei Europene de Film.

Pelicula spune povestea Barbarei, o doctorita din Berlinul de Est al anilor ’80, interpretata de actrita Nina Hoss, care are curajul sa-si depuna o cerere de emigrare in Germania de Vest. Demersul respectiv atrage dupa sine arestarea si apoi marginalizarea ei la un spital de provincie din nord, la Marea Baltica. Desi izolata de orice ii este familiar, monitorizata indeaproape si persecutata sistematic de STASI (Securitatea Statului din fosta RDG), Barbara se incapataneaza sa-si planuiasca in continuare fuga din tara, ajutata de iubitul ei din Vest.

Trebuie spus ca, la 53 de ani, Christian Petzold este unul dintre cei mai de seama regizori ai Germaniei la ora actuala.

Filmul „Barbara” ruleaza incepand din 15 februarie la Cinema Elvira Popescu, NCRR (Muzeul Taranului Roman), Grand Cinema Digiplex (Baneasa) si in cinematografele Cityplex din Constanta si din Brasov.

</p>

Vote it up
243
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza