Poti sa-ti prelungesti viata cu 15 ani

Un  studiu realizat pe o perioada de zece ani pe 120.000 de persoane arata ce trebuie sa faci
 
<p>Persoanele care urmeaza o dieta mediteraneana combinata cu exercitii, care nu fumeaza si isi mentin greutatea in limitele normale isi pot prelungi speranta de viata cu 15 ani. Aceasta este concluzia oamenilor de stiinta de la University of Maastricht, Olanda, care au monitorizat pe o perioada de 10 ani 120.000 de voluntari, femei si barbati, cu varste cuprinse intre 55 si 69, informeaza Daily Mail. Regimul mediteranean este bogat in legume, ulei de masline, fructe, nuci, peste si cereale integrale.
Pe parcursul monitorizarii, cercetatorii au constatat ca femeile care au urmat acesta cura au trait cu 15 ani mai mult decat voluntarele care nu au avut un astfel de regim alimentar, in timp ce barbatii care au adoptat dieta mediteraneana au trait cu opt ani mai mult spre deosebire de cei care nu au respectat regulile acestei cure.
Cercetatorii spun ca regimul mediteranean reduce semnificativ riscul aparitiei unor boli grave, care duc la deces. Potrivit cercetatorului Piet van den Brandt, acest studiu este primul care a analizat influenta pe care o are un stil de viata sanatos asupra riscului de morbiditate la varste fragede.</p>
Vote it up
182
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza