Potarniche rumenita

O reteta frantuzeasca pentru oaspeti pretentiosi: potarnichea are un gust minunat cand este servita cu un jeleu de fructe
 
<p>Preparare: 10 minute
La foc: 40 de minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 438
Glucide 8 g
Proteine 59 g
Grasimi 17 g (grasimi saturate 4 g)

Ingrediente

4 potarnichi, curatate, de aproximativ 350 g fiecare
2 linguri ulei de masline
Sare si piper negru
Un praf de nucsoara macinata
300 ml bulion de pui
100 ml vin alb sec
Garnitura: jeleu de mure sau de mere salbatice

1. Se incalzeste cuptorul la 220 de grade. Se freaca potarnichile cu ulei de masline si se asezoneaza cu sare, piper si nucsoara, dupa gust.
2. Se pun pasarile intr-o tava de cuptor si se lasa sa se coaca in cuptor, pe raftul central, timp de 30 de minute, stropindu-se regulat, pana cand lichidul care se scurge din ele, cand sunt intepate cu un cutit, este limpede. Se muta pasarile pe un platou si se tin la cald pana se pregateste sosul.
3. Se pune tava pe foc mediu spre puternic si se toarna in ea bulionul de pui si vinul. Se lasa sa clocoteasca pana cand sosul s-a evaporat ramanand doar 4-6 linguri, timp in care se racaie fundul tavii cu o lingura de lemn pentru a desprinde sedimentele.
4. Se toarna cate putin sos pe cate o farfurie. Se asaza pasarile pe sosul din farfurii si se adauga jeleu de mure sau mere salbatice.

Sugestie pentru servit: o salata picanta, cum ar fi cea de frunze de mustar rosu sau de sfecla rosie.</p>

Vote it up
120
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza