Si pentru ca in fiecare saptamana sa stii din ce in ce mai multe despre cum sa iti mentii starea de bine, Jurnalul National iti aduce colectia Portia de sanatate - 12 volume care descriu in amanunt metode de prevenire si tratare a celor mai frecvente boli.
In continuare sunt prezentate pe larg yoga si shiatsu – terapii ce castiga tot mai multi adepti in ultima vreme si la noi in tara si ale caror beneficii sunt deja dovedite cu prisosinta –, cu tot ce trebuie sa stim despre ele: ce sunt, cum functioneaza, ce pot trata si cand trebuie sa apelezi la specialisti; apoi doua suplimente importante, calciul – renumit pentru importanta lui in mentinerea sanatatii oaselor – si coenzima Q10 – supliment „minune“ care mareste rezistenta organismului, previne cancerul si bolile de inima si chiar intarzie imbatranirea –, precum si cinci dintre plantele recomandate in cazul uneia sau mai multora dintre afectiunile prezente in acest volum: cimbrul, creasta-cocosului, nucul, socul si telina.
Incheiem, asa cum am promis ca o vom face in fiecare volum, cu 41 de retete delicioase si usor de preparat din alimentele recomandate, care iti vor dovedi ca a manca sanatos nu inseamna a te priva de placerea gusturilor.
Portia de sanatate, volumul 7
Al saptelea volum descrie hemoroizii, herpesul, hipertiroidismul si hipotiroidismul. Vei putea citi aici despre reflexoterapie si relaxare musculara, cu tot ce trebuie sa stim despre ele: ce sunt, cum functioneaza, ce pot trata si cand trebuie sa apelezi la specialisti.
Afla informatii despre doua suplimente importante, vitamina B12 – esentiala in replicarea celulelor – si zincul – decisiv pentru sute de procese care au loc in corp. Citeste si despre cinci dintre plantele recomandate in cazul uneia sau mai multora dintre afectiunile prezente in acest volum: castanul salbatic, coacazul negru, hamamelis, paducelul si ulmul american. In incheiere, ca intotdeauna: 40 de retete delicioase si usor de preparat din alimentele recomandate.
Portia de sanatate, volumul 6
Al saselea volum al seriei descrie diabetul, eczema si guta.Vei citi despre: arta hranirii echilibrate, cu descrierea pe larg a dietelor, care pot fi tinute fie pentru a slabi si pentru ne pastra in forma, fie pentru afectiuni direct legate de alimentatie, cum ar fi diabetul. Poti alege astfel in cunostinta de cauza regimul care crezi ca ti se potriveste cel mai bine. Sectiunile urmatoare prezinta cromul – mineral ce ajuta organismul sa produca insulina si intervine in metabolismul proteic si lipidic – si bromelaina – o enzima cu puternica actiune antiinflamatoare. Vei afla informatii utile despre: afinul, brusturele, galbenelele, musetelul si nalba-mare. Incheiem cu 42 de retete delicioase si usor de preparat din alimentele recomandate.
Portia de sanatate, volumul 5
Al 5-lea volum al seriei descrie constipatia, degenerescenta maculara, depresia si diareea. Vei putea citi aici descrise pe larg presopunctura si doua terapii poate mai putin cunoscute, dar nu mai putin importante pentru starea noastra de sanatate: geloterapia (terapia prin ras) si efectul placebo, cu tot ce trebuie sa stim despre ele: in ce constau, ce afectiuni pot trata, ce metode folosesc, unde gasim specialisti. Apoi vei gasi informatii despre fibre, un supliment alimentar valoros in combaterea unor afectiuni, dar si despre luteina – supliment extrem de important in prevenirea si tratarea afectiunilor oculare, de pilda. Tot in acest volum veti citi despre minunile pe care le fac plantele precum: inul, roinita, rubarba, sunatoarea si multe altele. Incheiem cu 40 de retete delicioase si usor de preparat din alimentele recomandate.
Portia de sanatate, volumul 4
Al patrulea volum al seriei descrie cancerul, cataracta si colesterolul, cu cauzele si simptomele lor.
Vei gasi informatii despre terapii alternative precum homeopatia, reflexoterapia, presopunctura, acupunctura, yoga, dar si despre masajele de constientizare si floriterapia: descriere, afectiunile pe care le pot trata, metodele folosite in aceste doua terapii mai putin cunoscute. Vei descoperi un supliment alimentar valoros in prevenirea cancerului – vitamina E – si un micromineral esential in producerea multor reactii chimice din organism – seleniul, precum si cinci dintre plantele recomandate in cazul uneia sau mai multora dintre afectiunile prezente in acest volum: anghinarea, cicoarea, coriandrul, ginsengul siberian si usturoiul. Incheiem, asa cum am promis ca o vom face in fiecare volum, cu 44 de retete delicioase si usor de preparat din alimentele recomandate, care va vor dovedi ca a manca sanatos nu inseamna a te priva de placerea gusturilor.
Portia de sanatate, volumul 3
In cel de-al treilea volum vei gasi informatii esentiale despre atacul cerebral, bolile gingiilor, bolilecardiace si bronsita.
In afara de obisnuitele plan de prevenire si de tratare bazat pe vitamine, minerale si suplimente alimentare si de alimentele si retetele sugerate, foarte utile in acest volum sunt tabelele extinse din care veti afla in ce alimente se gaseste fiecare mineral, oligoelement, vitamina, zahar sau grasime. De asemenea am inclus si descrierea vitaminei B6, un supliment alimentar valoros in combaterea bolilor cardiace si a problemelor vasculare in general, si acidul folic, esential in producerea substantelor chimice cheie pentru creier si sistemul nervos sau a celulelor sangelui. Evident, sunt mentionate si contraindicatiile fiecarui supliment. In sectiunea rezervata plantelor medicinale am ales eucaliptul, maslinul, ungurasul si vita-de-vie, si ele recomandate in cazul uneia sau mai multora dintre afectiunile prezente in acest volum.
Portia de sanatate, volumul 2
In cel de-al doilea volum al "Portiei de sanatate" vei regasi informatii despre artrita, astm sau despre arsurile la stomac.
Vei gasi aici descrierea pe larg a doua terapii importante recomandate in cazul afectiunilor din volum: aromaterapia si oligoterapia: principiile, bolile pe care le pot trata, masura si modul in care le putem folosi singuri si cazurile in care trebuie sa apelam la specialisti; veti citi despre doua suplimente alimentare recomandate in sectiunea dedicata afectiunilor, glucozamina si uleiul de peste, precum si despre cinci dintre plantele recomandate in cazul uneia sau mai multora dintre afectiunile prezente in acest volum: cretusca, gheara-diavolului, ghimbirul, lemnul-dulce si turmericul. Incheiem, asa cum am promis ca o vom face in fiecare volum, cu 42 de retete delicioase si usor de preparat din alimentele recomandate.
Portia de sanatate, volumul 1
Primul volum al seriei descrie acneea, alergiile, anemia si anxietatea, cu cauzele si simptomele lor, propunand un plan de prevenire si tratare bazat pe vitamine, minerale si suplimente alimentare, plante medicinale si terapii alternative precum homeopatia, aromaterapia, presopunctura, masajul etc., alimentele benefice ori nocive. Vei gasi prezentate pe larg doua terapii importante recomandate in cazul afectiunilor din volum: homeopatia si auriculoterapia, cu principiile care stau la baza lor, bolile pe care le pot trata, masura si modul in care le putem folosi singuri si cazurile in care trebuie sa apelam la specialisti, doua suplimente alimentare importante, fierul si vitamina C, precum si sase dintre plantele recomandate in cazul uneia sau mai multora dintre afectiunile prezente in acest volum.
Afla totul despre sanatatea ta, numai din Portia de sanatate!
Special! Nu pierde in fiecare luni si marti concursul din cadrul emisiunii "Romania impreuna", difuzata la Radio Romania Actualitati.
Poti castiga unul dintre pachetele de trei volume Portia de sanatate.
Citeste regulamentul concursului pe www.romania-actualitati.ro </p>