Portia de Sanatate - volumul 5

Stiai ca sanatatea este de acum in mainile tale?<p>Jurnalul National si Reader’s Digest iti aduc "Portia de sanatate” ! 12 volume in care ai sfaturi de la medici din intreaga lume, terapii alternative, remedii la indemana si retete sanatoase!
Timp de 12 saptamani, Jurnalul National iti aduce in fiecare marti un proiect plin de... „viata”! O colectie despre cea mai importanta investitie din viata fiecarui om: sanatatea!

Stim cu totii cat de mult conteaza sanatatea, dar invatam sa o apreciem abia atunci cand o pierdem! Te sfatuim sa incepi sa ai grija de sanatatea ta chiar acum si cu siguranta vei primi cea mai pretioasa rasplata: te vei simti bine in fiecare clipa.
Si pentru ca in fiecare saptamana sa stii din ce in ce mai multe despre cum sa iti mentii starea de bine, Jurnalul National iti aduce colectia Portia de sanatate - 12 volume care descriu in amanunt metode de prevenire si tratare a celor mai frecvente boli.  </p>

<p>Portia de sanatate, volumul 5

Marti, 8 Martie, Jurnalul National si Reader’s Digest iti aduc cel de-al 5-lea volum din colectia "Portia de sanatate".


Al 5-lea volum al seriei descrie constipatia, degenerescenta ma­culara, depresia si diareea, cu cauzele si simptomele lor, pro­punand un plan de prevenire si tratare bazat pe toate elementele pe care le are oricine la indemana: vitamine, minerale si suplimente alimentare, plante medicinale si terapii alternative precum homeopatia, aromaterapia, reflexote­rapia, presopunctura, masajul etc., alimentele care ajuta si cele pe care este bine sa le evitati.

In continuare sunt descrise pe larg presopunctura si doua terapii poate mai putin cunoscute, dar nu mai putin importante pentru starea noastra de sanatate: geloterapia (terapia prin ras) si efectul placebo, cu tot ce trebuie sa stim despre ele: in ce constau, ce afectiuni pot trata, ce metode folosesc, unde gasim specialisti. Apoi vei gasi informatii despre fibre, un supliment alimentar valoros in combaterea unor afectiuni, dar si despre luteina – supliment extrem de important in prevenirea si tratarea afectiunilor oculare, de pilda. Tot in acest volum veti citi despre minunile pe care le fac plantele precum: inul, roinita, rubarba, sunatoarea si multe altele. Incheiem, asa cum am promis ca o vom face in fiecare volum, cu 40 de retete delicioase si usor de preparat din alimentele recomandate, care va vor dovedi ca a manca sanatos nu inseamna a te priva de placerea gusturilor.

Portia de sanatate, volumul 4

Al patrulea volum al seriei descrie cancerul, cataracta si colesterolul, cu cauzele si simptomele lor.
Vei gasi informatii despre terapii alternative precum homeopatia, reflexoterapia, presopunctura, acupunctura, yoga, dar si despre masajele de constientizare si florite­rapia: descriere, afectiunile pe care le pot trata, metodele folosite in aceste doua terapii mai putin cunoscute. Vei descoperi un supliment alimentar valoros in prevenirea cancerului – vitamina E – si un micromineral esential in produ­cerea multor reactii chimice din organism – seleniul, precum si cinci dintre plantele recomandate in cazul uneia sau mai multora dintre afectiunile prezente in acest volum: anghinarea, cicoarea, coriandrul, ginsengul sibe­rian si usturoiul. Incheiem, asa cum am promis ca o vom face in fiecare volum, cu 44 de retete delicioase si usor de preparat din alimentele recomandate, care va vor dovedi ca a manca sanatos nu inseamna a te priva de placerea gusturilor.

Portia de sanatate, volumul 3

In cel de-al treilea volum vei gasi informatii esentiale despre atacul cerebral, bolile gingiilor, bolilecardiace si bron­si­ta.

In afara de obisnuitele plan de prevenire si de tratare bazat pe vitamine, mi­nerale si suplimente alimentare si de alimentele si retetele sugerate, foarte utile in acest volum sunt tabelele extinse din care veti afla in ce alimente se gaseste fiecare mineral, oligoelement, vitamina, zahar sau grasime. De asemenea am inclus si descrierea vitaminei B6, un supliment alimentar valoros in combaterea bolilor cardiace si a problemelor vasculare in general, si acidul folic, esential in producerea substantelor chimice cheie pentru creier si sistemul nervos sau a celulelor sangelui. Evident, sunt mentionate si contraindicatiile fiecarui supliment. In sectiunea rezervata plantelor medicinale am ales eucaliptul, masli­nul, ungurasul si vita-de-vie, si ele recomandate in cazul uneia sau mai multora dintre afectiunile prezente in acest volum.

Portia de sanatate, volumul 2
In cel de-al doilea volum al "Portiei de sanatate" vei regasi informatii despre artrita, astm sau despre arsurile la stomac.

Vei gasi aici des­cri­erea pe larg a doua te­rapii importante recomandate in ca­zul afec­ti­u­nilor din volum: aroma­terapia si oligo­­terapia: principiile, bolile pe care le pot trata, ma­su­ra si mo­dul in care le putem folosi singuri si cazurile in care trebuie sa apelam la spe­cia­listi; veti citi despre doua suplimente ali­mentare recomandate in sectiunea de­dicata afectiunilor, glucozamina si uleiul de peste, precum si despre cinci dintre plantele recomandate in ca­zul uneia sau mai multora dintre afectiunile prezente in acest volum: cretusca, gheara-dia­vo­lului, ghimbirul, lemnul-dulce si tur­mericul. Incheiem, asa cum am promis ca o vom face in fiecare vo­lum, cu 42 de retete delicioase si usor de preparat din alimen­tele recomandate.

Portia de sanatate, volumul 1

Primul volum al seriei descrie acneea, alergiile, anemia si anxietatea, cu cauzele si simptomele lor, propunand un plan de prevenire si tratare bazat pe vitamine, minerale si suplimente alimentare, plante medicinale si terapii alternative precum homeopatia, aromaterapia, presopunctura, masajul etc., alimentele benefice ori nocive. Vei gasi prezentate pe larg doua terapii importante recomandate in cazul afectiunilor din volum: homeopatia si auriculoterapia, cu principiile care stau la baza lor, bolile pe care le pot trata, masura si modul in care le putem folosi singuri si cazurile in care trebuie sa apelam la specialisti, doua suplimente alimentare importante, fierul si vitamina C, precum si sase dintre plantele recomandate in cazul uneia sau mai multora dintre afectiunile prezente in acest volum.

Afla totul despre sanatatea ta, numai din Portia de sanatate!   

Special! Nu pierde in fiecare luni si marti concursul din cadrul emisiunii "Romania impreuna", difuzata la Radio Romania Actualitati.
Poti castiga unul dintre pachetele de trei volume Portia de sanatate.
Citeste regulamentul concursului pe www.romania-actualitati.ro

 

 </p>

 

 

Vote it up
163
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza