Portia de sanatate - volumul 11

Marti, 19 aprilie, Jurnalul National si Reader’s Digest iti aduc cel de-al 11-lea volum din colectia "Portia de sanatate".  
<p>Al unsprezecelea volum al seriei descrie pierderea memoriei, problemele prostatei, psoriazisul si raceala si gripa, cu cauzele si simptomele lor, propunand un plan de prevenire si tratare bazat pe toate elementele pe care le are oricine la indemana: vitamine, minerale si suplimente alimentare, plante medicinale si terapii alternative precum homeopatia, aromaterapia, oligoterapia, presopunctura, reflexoterapia, masajul, yoga etc.

In continuare sunt prezentate pe larg fitoterapia – metoda terapeutica cea mai raspandita in lume – si organoterapia – tratarea organului sau tesutului bolnav prin administrare de extrase de organe sau tesuturi omoloage. Vei citi informatii despre  aminoacizi, necesari fiecarei celule din organism, si despre tiamina – vitamina B foarte importanta pentru un metabolism sanatos si buna functionare a sistemului nervos. Vei mai citi si despre sase dintre plantele recomandate in cazul uneia sau mai multora dintre afectiunile prezente in acest volum: aloe vera, dovlea­cul, echinaceea, ginkgo biloba, rostopasca si verbina. Incheiem, asa cum am promis ca o vom face in fiecare volum, cu 40 de retete delicioase si usor de preparat din alimentele recomandate, care va vor dovedi ca a manca sanatos nu inseamna a te priva de placerea gusturilor.

Portia de sanatate, volumul 10

Al zecelea volum al seriei descrie migrena, obezitatea, oboseala cronica si osteoporoza. De asemenea, aveti aici prezentate alimentele care ajuta si cele pe care este bine sa le evitati. In continuare sunt prezentate pe larg naturopatia – tratament naturist bazat pe capacitatea de autovindecare a persoanei – si bioritmurile – cicluri care ne pot determina starea fizica, intelectuala sau emotionala –, cu tot ce trebuie sa stim despre ele: ce sunt, cum functioneaza, ce pot trata si cand trebuie sa apelam la specialisti. Apoi, ca suplimente, va prezentam riboflavina (vitamina B2),  vitamina ce pare sa aiba un urias potential terapeutic in multe afectiuni si vitamina D,  care sustine sistemul imunitar si asigura sanatatea oaselor , precum si cinci dintre plantele recomandate in cazul uneia sau mai multora dintre afectiunile prezente in acest volum: ceaiul (verde si negru), coada-calului, frasinul, garcinia si papadia. Incheiem, asa cum am promis ca o vom face in fiecare volum, cu 41 de retete delicioase si usor de preparat din alimentele recomandate.

Portia de sanatate, volumul 9
Al noualea volum al seriei descrie insomnia, litiaza biliara, litiaza renala si menopauza, cu cauzele si simptomele lor, propunand un plan de prevenire si tratare bazat pe toate elementele pe care le are oricine la indemana.
Vei afla informatii despre lecitina si colina – nutrienti extrem de importanti pentru sanatatea ficatului si sistemului nervos, despre magneziu, unul dintre mineralele cele mai importante pentru sustinerea sanatatii, precum si despre sase dintre plantele recomandate in cazul uneia sau mai multora dintre afectiunile prezente in acest volum: feniculul, menta, rozmarinul, salvia, teiul si valeriana. Incheiem, ca de fiecare data cu 41 de retete delicioase din alimentele recomandate.

Portia de sanatate, volumul 8
Al optulea volum al seriei descrie hipertensiunea, impotenta, infectiile tractului urinar si infectiile fungice, cu cauzele si simptomele lor, propunand un plan de prevenire si tratare bazat pe toate elementele pe care le are oricine la indemana: vitamine, minerale si suplimente alimentare, plante medicinale si terapii alternative precum homeopatia, aromaterapia, oligoterapia, reflexoterapia, yoga etc., alimentele care ajuta si cele pe care este bine sa le evitati. De asemenea, sugereaza obiceiuri simple care sunt de natura sa iti amelioreze, uneori chiar spectaculos, starea de sanatate sau informatii despre diverse rezultate ale cercetarilor in domeniul medicinei sau nutritiei.

Portia de sanatate, volumul 7
Al saptelea volum descrie hemoroizii, herpesul, hipertiroidismul si hipotiroidismul. Vei putea citi aici despre reflexoterapie si relaxare musculara, cu tot ce trebuie sa stim despre ele: ce sunt, cum functioneaza, ce pot trata si cand trebuie sa apelezi la specialisti.
Afla informatii despre doua suplimente importante, vitamina B12 – esentiala in replicarea celulelor – si zincul – decisiv pentru sute de procese care au loc in corp. Citeste si despre cinci dintre plantele recomandate in cazul uneia sau mai multora dintre afectiunile prezente in acest volum: castanul salbatic, coacazul negru, hamamelis, paducelul si ulmul american. In incheiere, ca intotdeauna: 40 de retete delicioase si usor de preparat din alimentele recomandate.

Portia de sanatate, volumul 6
Al saselea volum al seriei descrie diabetul, eczema si guta.Vei citi despre: arta hranirii echilibrate, cu descrierea pe larg a dietelor, care pot fi tinute fie pentru a slabi si pentru ne pastra in forma, fie pentru afectiuni direct legate de alimentatie, cum ar fi diabetul. Poti alege astfel in cunostinta de cauza regimul care crezi ca ti se potriveste cel mai bine. Sectiunile urmatoare prezinta cromul – mineral ce ajuta organismul sa produca insulina si intervine in metabolismul proteic si lipidic – si bromelaina – o enzima cu puternica actiune antiinflamatoare. Vei afla informatii utile despre: afinul, brusturele, galbenelele, musetelul si nalba-mare. Incheiem cu 42 de retete delicioase si usor de preparat din alimentele recomandate.

Portia de sanatate, volumul 5
Al 5-lea volum al seriei descrie constipatia, degenerescenta maculara, depresia si diareea. Vei putea citi aici descrise pe larg presopunctura si doua terapii poate mai putin cunoscute, dar nu mai putin importante pentru starea noastra de sanatate: geloterapia (terapia prin ras) si efectul placebo, cu tot ce trebuie sa stim despre ele: in ce constau, ce afectiuni pot trata, ce metode folosesc, unde gasim specialisti. Apoi vei gasi informatii despre fibre, un supliment alimentar valoros in combaterea unor afectiuni, dar si despre luteina – supliment extrem de important in prevenirea si tratarea afectiunilor oculare, de pilda. Tot in acest volum veti citi despre minunile pe care le fac plantele precum: inul, roinita, rubarba, sunatoarea si multe altele. Incheiem cu 40 de retete delicioase si usor de preparat din alimentele recomandate.

Portia de sanatate, volumul 4

Al patrulea volum al seriei descrie cancerul, cataracta si colesterolul, cu cauzele si simptomele lor.
Vei gasi informatii despre terapii alternative precum homeopatia, reflexoterapia, presopunctura, acupunctura, yoga, dar si despre masajele de constientizare si florite­rapia: descriere, afectiunile pe care le pot trata, metodele folosite in aceste doua terapii mai putin cunoscute. Vei descoperi un supliment alimentar valoros in prevenirea cancerului – vitamina E – si un micromineral esential in produ­cerea multor reactii chimice din organism – seleniul, precum si cinci dintre plantele recomandate in cazul uneia sau mai multora dintre afectiunile prezente in acest volum: anghinarea, cicoarea, coriandrul, ginsengul sibe­rian si usturoiul. Incheiem, asa cum am promis ca o vom face in fiecare volum, cu 44 de retete delicioase si usor de preparat din alimentele recomandate, care va vor dovedi ca a manca sanatos nu inseamna a te priva de placerea gusturilor.

Portia de sanatate, volumul 3

In cel de-al treilea volum vei gasi informatii esentiale despre atacul cerebral, bolile gingiilor, bolilecardiace si bron­si­ta.

In afara de obisnuitele plan de prevenire si de tratare bazat pe vitamine, mi­nerale si suplimente alimentare si de alimentele si retetele sugerate, foarte utile in acest volum sunt tabelele extinse din care veti afla in ce alimente se gaseste fiecare mineral, oligoelement, vitamina, zahar sau grasime. De asemenea am inclus si descrierea vitaminei B6, un supliment alimentar valoros in combaterea bolilor cardiace si a problemelor vasculare in general, si acidul folic, esential in producerea substantelor chimice cheie pentru creier si sistemul nervos sau a celulelor sangelui. Evident, sunt mentionate si contraindicatiile fiecarui supliment. In sectiunea rezervata plantelor medicinale am ales eucaliptul, masli­nul, ungurasul si vita-de-vie, si ele recomandate in cazul uneia sau mai multora dintre afectiunile prezente in acest volum.

Portia de sanatate, volumul 2
In cel de-al doilea volum al "Portiei de sanatate" vei regasi informatii despre artrita, astm sau despre arsurile la stomac.

Vei gasi aici des­cri­erea pe larg a doua te­rapii importante recomandate in ca­zul afec­ti­u­nilor din volum: aroma­terapia si oligo­­terapia: principiile, bolile pe care le pot trata, ma­su­ra si mo­dul in care le putem folosi singuri si cazurile in care trebuie sa apelam la spe­cia­listi; veti citi despre doua suplimente ali­mentare recomandate in sectiunea de­dicata afectiunilor, glucozamina si uleiul de peste, precum si despre cinci dintre plantele recomandate in ca­zul uneia sau mai multora dintre afectiunile prezente in acest volum: cretusca, gheara-dia­vo­lului, ghimbirul, lemnul-dulce si tur­mericul. Incheiem, asa cum am promis ca o vom face in fiecare vo­lum, cu 42 de retete delicioase si usor de preparat din alimen­tele recomandate.

Portia de sanatate, volumul 1

Primul volum al seriei descrie acneea, alergiile, anemia si anxietatea, cu cauzele si simptomele lor, propunand un plan de prevenire si tratare bazat pe vitamine, minerale si suplimente alimentare, plante medicinale si terapii alternative precum homeopatia, aromaterapia, presopunctura, masajul etc., alimentele benefice ori nocive. Vei gasi prezentate pe larg doua terapii importante recomandate in cazul afectiunilor din volum: homeopatia si auriculoterapia, cu principiile care stau la baza lor, bolile pe care le pot trata, masura si modul in care le putem folosi singuri si cazurile in care trebuie sa apelam la specialisti, doua suplimente alimentare importante, fierul si vitamina C, precum si sase dintre plantele recomandate in cazul uneia sau mai multora dintre afectiunile prezente in acest volum.
Afla totul despre sanatatea ta, numai din Portia de sanatate!

Special! Nu pierde in fiecare luni si marti concursul din cadrul emisiunii "Romania impreuna", difuzata la Radio Romania Actualitati.
Poti castiga unul dintre pachetele de trei volume Portia de sanatate.
Citeste regulamentul concursului pe www.romania-actualitati.ro</p>

Vote it up
179
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza