Portia de Sanatate

Stiai ca sanatatea este de acum in mainile tale?
<p>Jurnalul National si Reader’s Digest iti aduc "Portia de sanatate” ! 12 volume in care ai sfaturi de la medici din intreaga lume, terapii alternative, remedii la indemana si retete sanatoase!

Timp de 12 saptamani, Jurnalul National iti aduce in fiecare marti un proiect plin de... „viata”! O colectie despre cea mai importanta investitie din viata fiecarui om: sanatatea!

Stim cu totii cat de mult conteaza sanatatea, dar invatam sa o apreciem abia atunci cand o pierdem! Te sfatuim sa incepi sa ai grija de sanatatea ta chiar acum si cu siguranta vei primi cea mai pretioasa rasplata: te vei simti bine in fiecare clipa.
Si pentru ca in fiecare saptamana sa stii din ce in ce mai multe despre cum sa iti mentii starea de bine, Jurnalul National iti aduce colectia Portia de sanatate - 12 volume care descriu in amanunt metode de prevenire si tratare a celor mai frecvente boli.  

Portia de sanatate, volumul 3

 Marti, 22 februarie, Jurnalul National si Reader’s Digest iti aduc cel de-al treilea volum din colectia "Portia de sanatate".
In volumul de fata ne-am oprit asupra atacului cerebral, bolilor gingiilor, bolilor cardiace si bron­si­tei. Dupa ce descriem fiecare boala, cu cauzele si simptomele ei, propunem un plan de prevenire si tratare bazat pe toate elementele pe care le are oricine la indemana: vitamine, minerale si alte suplimente alimentare, plante medi­cinale si terapii alternative precum homeopatia, aromaterapia, oligote­rapia, presopunctura, masajul etc.
Ultima parte a fiecarui capitol prezinta alimentele care trebuie consumate cu preponderenta sau care trebuie evitate in cazul afectiunii respective si, pentru a va scuti de timp si efort, adaugam si o lista de retete gustoase si usor de preparat din alimentele benefice, retete pe care le veti gasi in partea a cincea a cartii. In partea a doua este descrisa pe larg nutritia, tratata sub aspect terapeutic, cu tot ce trebuie sa stim despre rolul alimentelor in prevenirea sau tratarea bolilor: aportul energetic, substante continute, necesar zilnic etc.
Foarte utile sunt tabelele extinse din care veti afla in ce alimente se gaseste fiecare mineral, oligoelement, vitamina, zahar sau grasime. Partea a treia descrie vitamina B6, un supliment alimentar valoros in combaterea bolilor cardiace si a problemelor vasculare in general, si acidul folic, esential in producerea substantelor chimice cheie pentru creier si sistemul nervos sau a celulelor sangelui. Evident, sunt mentionate si contraindicatiile fiecarui supliment. In sectiunea rezervata plantelor medicinale am ales eucaliptul, masli­nul, ungurasul si vita-de-vie, si ele recomandate in cazul uneia sau mai multora dintre afectiunile prezente in acest volum. Ultima parte demonstreaza ca a manca sanatos nu inseamna deloc a renunta la placerea gustului.

Portia de sanatate, volumul 2
In cel de-al doilea volum al "Portiei de sanatate" vei regasi informatii despre artrita, astm sau despre arsurile la stomac. Iti propu­nem un plan de prevenire si de tratare bazat pe toate elementele pe care oricine le are la indemana: vitamine, mi­nerale si suplimente alimentare. Plante me­di­cinale si terapii alternative precum homeopatia, aromatera­pia, reflexo­te­rapia; gimnastica si alimentele care ajuta, dar si cele pe care este bine sa le eviti.

Vei gasi aici des­cri­erea pe larg a doua te­rapii importante recomandate in ca­zul afec­ti­u­nilor din volum: aroma­terapia si oligo­­terapia: principiile, bolile pe care le pot trata, ma­su­ra si mo­dul in care le putem folosi singuri si cazurile in care trebuie sa apelam la spe­cia­listi; veti citi despre doua suplimente ali­mentare recomandate in sectiunea de­dicata afectiunilor, glucozamina si uleiul de peste, precum si despre cinci dintre plantele recomandate in ca­zul uneia sau mai multora dintre afectiunile prezente in acest volum: cretusca, gheara-dia­vo­lului, ghimbirul, lemnul-dulce si tur­mericul. Incheiem, asa cum am promis ca o vom face in fiecare vo­lum, cu 42 de retete delicioase si usor de preparat din alimen­tele recomandate.

Portia de sanatate, volumul 1

Primul volum al seriei descrie acneea, alergiile, anemia si anxietatea, cu cauzele si simptomele lor, propunand un plan de prevenire si tratare bazat pe vitamine, minerale si suplimente alimentare, plante medicinale si terapii alternative precum homeopatia, aromaterapia, presopunctura, masajul etc., alimentele benefice ori nocive. Vei gasi prezentate pe larg doua terapii importante recomandate in cazul afectiunilor din volum: homeopatia si auriculoterapia, cu principiile care stau la baza lor, bolile pe care le pot trata, masura si modul in care le putem folosi singuri si cazurile in care trebuie sa apelam la specialisti, doua suplimente alimentare importante, fierul si vitamina C, precum si sase dintre plantele recomandate in cazul uneia sau mai multora dintre afectiunile prezente in acest volum.

Afla totul despre sanatatea ta, numai din Portia de sanatate! Special! Nu pierde in fiecare luni si marti concursul din cadrul emisiunii "Romania impreuna", difuzata la Radio Romania Actualitati. Poti castiga unul dintre pachetele de trei volume Portia de sanatate. Citeste regulamentul concursului pe www.romania-actualitati.ro</p>

Vote it up
169
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza