Porc cu tăiței subțiri

O introducere simplă și rapidă în tainele bucătăriei asiatice
 

Ingrediente pentru 4 porții

sare

500 g file de porc

piper negru

8 cepe verzi

300 g țelină

300 g ciuperci

1 lingură ulei de măsline

250 g tăiței subțiri cu ou

3 linguri muștar cu boabe

175 g smântână

 

1. Se încălzește cuptorul la minimum. Se pune la fiert un vas mare cu apă și puțină sare, pentru tăiței.

2. Se taie carnea fâșii subțiri, se asezonează cu piper. Se curăță, se spală și se feliază ceapa verde și țelina, se curăță și se taie felii ciupercile.

3. Se încinge ½ lingură de ulei într-un wok sau tigaie și se prăjește carnea 4-5 minute amestecând, până ce începe să se rumenească. Se scoate și se păstrează la cald, în cuptor.

4. Se adaugă din nou ½ lingură de ulei în wok sau tigaie, împreună cu țelina și jumătate din ceapa verde și se prăjesc 5 minute la foc iute, amestecând. Se adaugă ciupercile și se gătesc până se înmoaie.

5. Se adaugă tăițeii în apa clocotită, se fierb 3 minute, apoi se scurg bine.

6. Se amestecă muștarul și smântâna cu legumele, apoi se dă amestecul în clocot. Se adaugă carnea de porc, se încălzește, apoi se asezonează după gust.

7. Se pun tăițeii pe o farfurie, iar carnea prăjită se așază peste tăiței, presărată cu bucățelele rămase de ceapă verde.

 

Vote it up
255
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza