Porc cu fasole

Combinatia de fasole, legume si carne de porc transforma aceasta reteta intr-un festin
 

Ingrediente:

• 250 g fasole uscata boabe, inmuiata peste noapte in apa rece;
• 1 lingura ulei;
• 4 bucati de carne de porc, circa 600 g in total, curatate de grasime;
• 1 ceapa tocata;
• 250 ml bere;
• 1 cutie rosii tocate, circa 400 g;
• 3 lin­­gu­­rite otet;
• 1,5 linguri zahar;
• 3 boabe de piper;
• 2 linguri de mustar;
• 2 felii de sunca afumata, fara sorici, taiata bucatele.

Mod de preparare:

1. Se scurge si se clateste fasolea, apoi se pune intr-o oala mare si se toarna apa rece, inca o data grosimea stratului ei. Se acopera oala si se da in clocot. Se spumeaza, apoi se micsoreaza flacara, se acopera din nou oala si se fierbe fasolea la foc mic timp de 40–60 de minute, pana ce se face frageda.

2. Intre timp, se incinge uleiul intr-o caserola termorezistenta, se adauga carnea de porc si ceapa si se prajesc pana ce bucatile de carne se rumenesc uniform. Se adauga berea si rosiile, cu suc cu tot, apoi 2 lingurite de otet, zaharul si piperul. Se micsoreaza flacara, se acopera si se fierbe circa 1 ora sau pana ce carnea este foarte frageda.

3. Se scurge fasolea si se adauga la carne. Se mai adauga si mustarul, sunca si ultima lingurita de otet si se amesteca bine. Se fierb acoperite, la foc mic, inca o ora, sau pana ce atat fasolea, cat si carnea sunt foarte fragede.

4. Inainte de a servi mancarea, se potriveste de sare si piper.
 

Vote it up
49
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza