Porc cu cocos si citronella

Bucati suculente de porc, intr-o marinata de iaurt picant, sunt preparate la cuptor intr-un sos citric usor, cu cocos
 
Timp preparare: 20 de minute, plus 3-4 ore sau chiar peste noapte pentru marinare
La foc: 45 de minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 198
Glucide 7 g
Proteine 30 g
Grasimi 6 g (grasimi saturate 2 g)

Ingrediente:

600 g cotlet de porc
40 g lapte praf de nuca de cocos, sau 250 ml lapte de nuca de cocos din conserva
2 tije de citronella, zdrobite
Sare
1-2 ardei iuti verzi, fara seminte, taiati betisoare
2 linguri coriandru proaspat, tocat
Pentru marinata:
50 g iaurt
125 g ceapa, tocata fin
1/2 lingurita praf de chilli
1 1/2 lingurite coriandru macinat
1/2 lingurita garam masala
2 lingurite piure de usturoi sau usturoi zdrobit
2 lingurite piure de ghimbir sau ghimbir ras
1/2 lingurita curcuma, macinata

Preparare:

1. Se indeparteaza grasimea de pe marginea cotletelor si portiunile de grasime din acestea. Se taie carnea in cubulete de 5 cm care se pun intr-un castron mare.

2. Se amesteca bine ingredientele marinatei, apoi se toarna peste cuburile de carne, astfel incat sa fie acoperite bine. Se lasa la marinat 3-4 ore sau peste noapte, in frigider. Inainte de a se prepara, carnea se aduce la temperatura camerei.

3. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Se asaza intr-un vas pentru cuptor carnea marinata si se coace pe raftul din mijloc 30 de minute sau pana cand ceapa si carnea s-au rumenit.

4. Se amesteca laptele praf de nuca de cocos cu 250 ml apa fierbinte. Se transfera carnea de porc intr-o cratita, se toarna peste ea laptele de nuca de cocos, adaugand citronella si sare dupa gust. Se pune la fiert,
se acopera si se lasa sa fiarba usor 10-12 minute.

5. Se adauga in cratita mare parte din ardeiul iute taiat si coriandrul, pastrandu-se cate putin pentru ornat. Se indeparteaza citronella si se serveste.

Sugestie pentru servit: orez fiert.

Vote it up
134
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza