Plantele medicinale care ne protejeaza de boala Alzheimer

Anumite plante si condimente par sa incetineasca aparitia bolii Alzheimer
 

Acest lucru se intampla prin imbunatatirea circulatiei si reducerea schimbarilor de dispozitie, anxietatii si tulburarilor de somn, care reprezinta deseori o caracteristica a bolii.

Iata cateva sugestii:
• Ginsengul. Luati doua capsule de 500 mg dimineata si la pranz.
• Tinctura de schisandra. Luati 20-40 picaturi intr-un pahar de apa, de trei ori pe zi.
• Ceaiurile din plante. Savurati infuziile din frunze uscate de roinita, floarea-pasiunii sau mac californian. Acestea reduc anxietatea.
• Ginkgo biloba. Folositi-l ca supliment daca aveti o varsta inaintata, si in special daca aveti arterele ingustate. Ginkgo biloba este o planta cu proprietati antioxidante si de fluidificare a sangelui. Poate intarzia aparitia bolii Alzheimer prin stimularea fluxului sangvin cerebral. • Salvia e un remediu traditional pentru declinul functiei mentale. Actiunea sa consta in cresterea acetilcolinei, o substanta de la nivelul creierului. Adaugati-o in preparatele din carne si pui sau savurati un ceai, obtinut prin infuzia catorva frunze in apa clocotita.
• Curcuma protejeaza creierul impotriva formarii placilor de amiloid, proteinele nastrusnice care declanseaza boala Alzheimer. Acest condiment picant galben contine curcumina si este utilizat intens in medicina ayurvedica. Curcumina pare sa fie explicatia pentru faptul ca sunt atat de putine cazuri de Alzheimer in India: la persoanele din mediul rural de peste 65 de ani incidenta e de doar 1% – cea mai scazuta rata din lume.

Vote it up
5
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza