Plante in vase: stil aparte cu efort minim

O bucata de natura in locuinta dumneavoastra
 

"Coltul verde" din apartament sau balcon va ofera putina pace si intimitate, intr-un decor care aduce o bucata de natura in locuinta dumneavoastra. Cu ajutorul ghivecelor, puteti crea mediul in care va simtiti cel mai bine.

Daca va place atmosfera rurala, folositi ghivece de lut, cu margarete, flori de degetel-rosu, nalbe si trandafiri. In ghivece puteti planta si plante aromate si legume, in moduri deopotriva decorative si practice – o combinatie ce aminteste de gradinile traditionale. Puteti creste si rosii miniaturale, intr-o jardiniera amplasata langa fereastra. Plantele cultivate in acest fel trebuie udate si hranite regulat, dar eforturile va vor fi rasplatite din plin: veti avea parte intreaga vara de flori proaspete, salate si legume crescute in casa.

Daca va doriti o gradina care necesita un efort mic de intretinere, alegeti un stil oriental, caracterizat printr-o combinatie armonioasa de plante si tufisuri perene. Iar daca preferati atmosfera litoralului in balconul dvs., optati pentru podele de cherestea vopsite in gri sau albastru pal, ghivece decorate cu scoici si plase de pescuit, care asigura adapost impotriva vantului si servesc drept sprijin plantelor agatatoare.

O alta optiune este gradina romantica, in care aerul e plin de mireasma florilor parfumate. In acest caz, culorile trebuie sa fie blande si odihnitoare. Alegeti tonuri delicate de roz si albastru, mov pal, caisa si alb – asa cum sunt majoritatea florilor cu parfum puternic.
 

Vote it up
202
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza