Plan de actiune pentru baie

Detaliile conteaza mai mult in aceasta camera decat in oricare alta
 

Putine lucruri distrag atentia de la designul si imaginea unei case cum o face o baie murdara. Camera este asociata natural cu microbii, ceea ce inseamna ca o baie murdara da impresia de casa nesanatoasa. Acestea sunt de asemenea camere pe care trebuie sa le folosim zilnic, ceea ce prezinta doua provocari – cum sa pastram un spatiu frumos pentru tot timpul pe care dumneavoastra si familia il petreceti acolo si cum sa impiedici o camera cu trafic intens sa arate ca atare.

Din fericire, majoritatea suprafetelor din baie sunt special proiectate pentru a fi curatate usor. Probabil nu aveti nevoie sa frecati prea mult pentru a va pastra baia aratoasa – mai ales daca folositi scurtaturile pe care vi le aratam aici!

Detaliile conteaza mai mult in aceasta camera decat in oricare alta. O chiuveta cu urme de sapun sau o usa de dus opaca, cu depuneri minerale, este suficienta pentru a face o incapere altfel impecabila sa arate murdara. Curatenia saptamanala va va ajuta foarte mult sa faceti din bai sanctuare personale primitoare, dar e bine sa mai folositi unele rutine de baza pentru a fi siguri ca baile chiar stralucesc – si functioneaza asa cum ar trebui.

Incepeti cu accesoriile si obiectele folosite des in baie. Pastrati capetele de dus curate si functionand perfect. Daca locuiti intr-o zona cu apa dura, probabil ati gasit depuneri minerale care va infunda unele din gaurile de la dus, ceea il blocheaza. Nu este nevoie sa cumparati unul nou, folositi doar pastile pentru proteze dentare sau otet pentru a-l reinvia.

Daca puteti scoate capul de dus, dizolvati 4-5 tablete pentru protezele dentare intr-un castron cu apa si puneti capul de dus cam o ora in castron. Sau lasati-l sa stea peste noapte in otet alb. Daca nu se poate scoate capul de la dus, turnati solutia pentru proteze sau otetul intr-o punga de plastic, lipiti-o sau legati-o de capul de dus astfel incat sa fie complet scufundat si lasati punga asa 1-2 ore.

Usile de sticla de la cabina de dus sunt potrivite pentru orice baie, dar par sa fie magneti pentru urmele de sapun. Curatati urmele punand spuma de ras pe o carpa curata si uscata si stergand usile de sus in jos. Spuma va lasa in urma ei un film care impiedica aburirea usii si impiedica acumularea urmelor de sapun. Acest truc functioneaza la fel de bine pentru oglinzile baii, care nu se mai aburesc si arata perfect intre curatenii.

Pasul 1
Faceti lenjeria teanc. Daca aveti un cos in baie, puneti in el prosoape, carpe pentru spalat, presuri pentru cada si pentru baie. Altfel, puneti-le teanc in hol. Dupa ce ati „golit“ toate baile, strangeti tot ce trebuie spalat intr-un cos de rufe si puneti o masina de rufe la spalat.

Pasul 2
Luati cosul sau galeata pentru curatenie. Daca aveti o baie la etaj, incepeti de acolo. Daca nu, incepeti din cea mai mica dintre bai (de obicei o baie de rezerva). Pulverizati detergentul potrivit pentru fiecare zona diferita. Turnati detergentul pentru toaleta in vas, inclusiv pe margine. Pulverizati detergent universal pe exteriorul vasului de toaleta, pe scaun, pe dulapuri si pe chiuveta. Pulverizati detergent pentru cada pe cada sau pe cabina de dus. Repetati acest proces in toate celelalte bai.

Pasul 3
In timp ce detergentii isi fac treaba, goliti cosurile de gunoi din bai.

Pasul 4
Incepand din cea mai mica baie, stergeti oglinzile si usile de sticla cu de­tergent de geamuri.

Pasul 5
Acum munciti din greu. Frecati interiorul vasului de toaleta cu peria de toaleta. Stergeti dulapul, chiuveta, exteriorul toaletei si marginea acesteia. Frecati cada si in jurul ei cu un burete de nailon. Clatiti bine cada si zona din jur. Pulverizati detergent universal pe peretii dusului si stergeti-i de sus in jos. (Nota: Faceti intotdeauna asta in etape separate pentru ca nu trebuie sa amestecati detergentii pentru baie.)

Pasul 6
Lustruiti toate accesoriile de crom si de metal. Acestea includ robinetii, manerele toaletei, capul de dus.

Pasul 7
Stergeti cu mopul podeaua mergand cu spatele spre usa. Repetati pasii 4-7 in celelalte bai.

Vote it up
13
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza