Placinta sarata cu branza si legume

Cine va gusta din aceasta placinta cu sos de castravete cu marar se va delecta cu gustul ei bogat si va dori mai mult

 

<p>

Pregatire: 35 min. + racirea;
La cuptor: 35 min. + racirea;
Cantitate: 20 de portii.

Ingrediente:

1 1/3 cana firimituri uscate de paine
1/3 cana de unt, topit

UMPLUTURA:

2 pachete (a 240 g)
branza de vaci grasa
2 oua, batute usor
1 cana (240 g) de smantana fermentata
1/3 cana de faina alba
1/4 cana de ceapa tocata marunt
1/4 lingurita de sare
1/4 lingurita de piper alb
3/4 cana de morcov ras
3/4 cana de ardei gras verde, taiat cubulete
3/4 cana de ardei gras rosu, taiat cubulete

SOS DE CASTRAVETE CU MARAR:

1 cana (240 g) de iaurt simplu
1/3 cana de maioneza
1/2 cana de castravete cu coaja, tocat
1/4 lingurita de sare
1/4 lingurita de marar tocat

Mod de preparare:

1. Se combina firimiturile de paine cu untul. Se preseaza pe fundul si pana la 3 cm pe marginea unei tavi cu margine detasabila de 22 cm, unsa. Se da deoparte.

2. Într-un castron mare se bat omogen branza de vaci si zaharul. Se adauga ouale; se bat la viteza mica doar pana se combina. Se adauga smantana, faina, ceapa, sarea si piperul; se amesteca doar pana se combina. Se toarna 1 cana din amestec peste baza; se presara cu morcovul. Se continua cu un strat de compozitie cu branza, unul de ardei verde, unul de compozitie cu branza, unul de ardei rosu, iar la sfarsit restul de amestec cu branza. Se pune tava pe o tava fara margini.

3. Se coace la 160°C timp de 35-40 de minute, sau pana ce aproape s-a întarit la mijloc. Se raceste 10 minute pe gratar. Se trece cu grija un cutit pe langa marginea tavii; se mai lasa 1 ora la racit. Se da la frigider peste noapte. Într-un castronel se combina ingredientele pentru sos; se da la frigider.

4. Se scoate marginea tavii. Se serveste placinta calda sau rece, cu sos de castravete si marar.

5. Daca se serveste calda, se scoate din cuptor cu 1 ora înainte. Se lasa 30 de minute la temperatura camerei, apoi se încalzeste la 150°C timp de 20-25 de minute. Ramasitele se pastreaza la frigider.

</p>

Vote it up
173
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza