Placinta mexicana din legume si malai

O mancare satioasa cu un topping gustos din malai – o alternativa vegetariana speciala la placinta englezeasca
<p>Timp preparare: 20 de minute, plus 5 minute timp de repaus
La foc: 1 ora
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 378
Glucide 56 g
Proteine 19 g
Grasimi 10 g (grasimi saturate 3 g)

Ingrediente

1 lingura ulei de floarea-soarelui
1 tija de telina, tocata
1 catel mare de usturoi, zdrobit
150 g ceapa, tocata
1/2 ardei gras verde, tocat
1 lingurita praf de chilli
400 g boabe de fasole rosie din conserva, clatite si scurse
12 masline verzi, fara samburi, taiate inele
1 lingura ardei jalapeño (soi de ardei iuti, mai mari si mai carnosi), tocat
75 g boabe de porumb din conserva, scurse
400 g rosii taiate, din conserva
1 lingura piure de rosii
Sare si piper negru
Pentru topping:
125 g malai
1 lingura faina alba
2 lingurite praf de copt
1 ou batut
100 ml lapte degresat
25 g branza cedar semigrasa, maturata, rasa

Preparare

1    Se incalzeste cuptorul la 200°C. Se incinge uleiul intr-o cratita mare la foc iute. Se pun telina, usturoiul, ceapa si ardeiul verde si se calesc pana cand incep sa sfaraie, apoi se micsoreaza flacara la minim si se rumenesc inca 10 minute sau pana cand s-au inmuiat. Se amesteca praful de chilli si se mai fierbe totul 1 minut.
2    Se amesteca fasolea, maslinele, ardeii jalapeño, boabele de porumb, rosiile din conserva, piureul de rosii si se potriveste de sare si piper. Se da in clocot si se fierbe la foc mic 5 minute. Se pune amestecul intr-un vas termorezistent de 3 litri.
3    Pentru topping se amesteca malaiul, faina, 1/2 lingurita de sare si praful de copt, apoi se bat cu oul si laptele. Amestecul trebuie sa fie ca o pasta groasa; daca nu, se mai adauga 1-2 linguri de lapte.
4    Se pune toppingul peste legume, se presara branza si se da la cuptor 40 de minute, sau pana cand toppingul a crescut si s-a rumenit. Se lasa placinta sa se odihneasca 5 minute inainte de a fi servita.</p>

Vote it up
118
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza