Placinta germana cu mere

Placinta se poate servi cu frisca, dupa dorinta

 

<p>

Pregatire: 20 min.
Coacere: 1 ora 5 min.
Cantitate: 8 portii

Ingrediente:

1 1/2 cani faina alba
1/2 lingurita sare
1/2 cana grasime vegetala
1 lingurita esenta de vanilie
2-3 linguri apa rece

UMPLUTURA:

1 cana zahar
1/4 cana faina alba
2 lingurite scortisoara, macinata
6 cani felii de mere acrisoare,
descojite
1 cana smantana grasa pentru frisca
Frisca, optional

Preparare:

Intr-un castronel, se combina faina si sarea; se adauga grasimea vegetala, obtinandu-se o compozitie sfaramicioasa. Se incorporeaza vanilia. Se toarna treptat apa, amestecand cu o furculita pana cand se formeaza o bila de aluat. Se intinde aluatul, astfel incat sa se potriveasca intr-o forma de placinta de 22 cm. Se asaza in forma. Se taie la 1 cm de marginea formei; se onduleaza pe circumferinta.

Pentru umplutura, se combina zaharul, faina si scortisoara; se presara 3 linguri peste aluat. Se intind deasupra jumatate din feliile de mere, apoi se pudreaza cu jumatate din restul amestecului cu zahar. Se repeta straturile. Se toarna deasupra smantana.

Se coace placinta la 230°C, timp de 10 min. Se reduce temperatura cuptorului la 175°C; se mai coace astfel 55-60 min. sau pana cand merele s-au inmuiat. Se lasa la racit pe gratar. Se pastreaza la frigider. Placinta se poate servi cu frisca, dupa dorinta.

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>

Vote it up
324
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza