Placinta de legume

Nu veti simti lipsa carnii, cand veti gusta din aceasta savuroasa placinta, cu branza cheddar

 

<p>

Se obtin 6 portii
Preparare: 20 min.
La foc: 55 min.

Ingrediente:

2 linguri unt, 3 linguri faina
2 tije de telina, tocate mare
1 ceapa galbena, tocata mare, 1 cana cepe perla, congelate
1 morcov mare, curatat, taiat marunt
1 ardei gras rosu, fara seminte, taiat mare
3/4 lingurita cimbru uscat, faramitat
1 cana supa de legume
1 cana broccoli, buchete, 1 cana conopida, buchete
50 g branza cheddar, taiata cubulete
aluat pentru placinte in forma de grilaj sau foaie de aluat rotunda pentru placinta (22 cm)

Preparare:

Intr-o cratita mare de teflon, se topeste untul la foc mediu. Se adauga telina, ceapa, morcovul, piperul si cimbrul. Se calesc 10 minute, pana se moaie.

Se adauga faina si se amesteca. Se adauga supa. Se mareste flacara la mediu spre puternic. Se adauga broccoli, conopida si cepele perla. Se dau in clocot si se reduce flacara. Se fierb 15 minute, descoperite. Se ia cratita de pe foc.

Se incinge cuptorul la 200 de grade Celsius.

Se intinde amestecul de legume intr-o terina cu diametrul de 22 cm. Se presara branza deasupra. Se acopera umplutura cu aluat. Se taie marginile aluatului care depasesc vasul. (Daca foaia este plina, se taie 6 fante ca sa iasa aburul.) Se pune terina in cuptor.

Se coace 25-30 de minute, pana cand aluatul a devenit auriu, iar umplutura s-a patruns. Se lasa sa stea 10 minute, inainte de a se servi.

Sfat:

Ca sa faceti un aluat-grilaj, intindeti o foaie de aluat, lata de 12 -15 cm si mai lunga decat tava cu 5 cm. Taiati-o in suvite de 1-1,5 cm. Incepeti dintr-o parte sa intindeti suvite peste placinta, pliind suvitele facute intr-o directie, ca sa le puteti intinde in cealalta directie. Cand ati terminat de aranjat grilajul, se taie marginile.

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>

Vote it up
170
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza