Placinta de caprioara

Preparata atent, carnea de caprioara ramane suculenta si are mai putin colesterol. Combin-o cu legume, pentru o masa consistenta
 
<p>
Timp preparare: 25 de minute, plus 10 minute de repaus
La foc: 1 ora
Se obtin 4-6 portii

O portie contine (cand se servesc 4):
Calorii 476
Glucide 63 g
Proteine 41 g
Grasimi 9 g (grasimi saturate 3 g)

Ingrediente

1 kg cartofi, curatati de coaja si taiati cubulete
100 ml lapte semidegresat
Nucsoara proaspat macinata, dupa gust
Sare si piper negru
2 felii subtiri de bacon, fara sorici, tocate
500 g carne de caprioara, tocata
150 g morcovi, rasi pe razatoarea mare
1 tija de telina, tocata
400 g praz, taiat felii
125 g ciuperci, taiate felii
150 g porumb din conserva, scurs
1 lingurita verdeturi diverse, uscate
2 linguri faina integrala
300 ml bulion sau jumatate cantitate apa si jumatate bere
2 linguri sos de soia
1 lingura sos Worcestershire
2 linguri pesmet alb sau brun

Preparare

1. Se pune la fiert o cratita cu apa. Se adauga cartofii si un praf de sare si se lasa sa fiarba pana s-au inmuiat. Se scot, se scurg bine, apoi se zdrobesc. Se inglobeaza laptele, nucsoara, sare si piper dupa gust si se pune deoparte.
2. Se incalzeste o tigaie mare, care nu lipeste si se prajeste baconul pana isi lasa grasimea. Se adauga carnea de caprioara, se mareste flacara si se prajeste pana cand e rumena si se faramiteaza.
3. Se adauga morcovii, telina, prazul si ciupercile si se acopera. Se lasa sa fiarba inabusit 5 minute sau pana devin moi. Intre timp se incalzeste cuptorul la 190 de grade.
4. Se adauga porumbul si verdeturile si se inglobeaza faina. Se continua fierberea inca 1 minut. Apoi se toarna bulionul sau apa combinata cu bere, sosul de soia si Worcestershire, asezonandu-se dupa gust. Se da in clocot, amestecand. Se mai fierbe incet 10 minute, descoperit.
5. Se pune amestecul intr-un vas pentru placinta, de 1,5 litri. Se intinde pe deasupra, cu o lingura, piureul de cartofi. Se presara pesmet. Se pune vasul la cuptor si se coace 25-30 de minute pana cand partea de deasupra s-a rumenit. Se scoate placinta din cuptor, se lasa la racit 10 minute, apoi se serveste.</p>

Vote it up
97
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza