Placinta cremoasa cu mango

Aceasta prajitura cu mango combina savuroasele fructe tropicale cu sofranul si alte mirodenii pe un blat de biscuiti.
 
<p>Timp preparare: 30 de minute, plus 3-4 ore la frigider
Se obtin 8 portii (felii)

O felie contine:
Calorii 303
Glucide 43 g
Proteine 8 g
Grasimi 12 g (grasimi saturate 7g)

Ingrediente

Ulei pentru uns
125 g biscuiti dietetici
60 g unt
Pentru umplutura:
75 ml lapte semidegresat
10-12 stigme de sofran, pisate
500 g iaurt degresat
50-60 g zahar pudra
Coaja rasa de la 1 lamaie verde
1 plic gelatina
Pentru topping:
850 g felii de mango in sirop, din conserva
Zahar dupa gust
1/2 lingurita nucsoara, proaspat macinata
1 plic gelatina

Preparare

1. Pentru umplutura, se incalzeste laptele intr-o cratita mica, se adauga sofranul si se lasa sa se infuzeze.
2. Se unge cu ulei o forma de copt cu diametrul de 23 cm si fund detasabil.
3. Se pun biscuitii intr-o punga de plastic si se sfarama cu un facalet sau se faramiteaza cu ajutorul unui blender. Se topeste untul, apoi se adauga biscuitii sfaramati. Se pune amestecul in tava si se preseaza cu mana. Se lasa la rece 10 minute.
4. Intre timp, se prepara umplutura. Se bate laptele cu sofran cu iaurtul, zaharul si coaja de lamaie.
5. Se pun 3 linguri de apa intr-o ceasca, se adauga granulele de gelatina si se lasa sa se inmoaie pana cand gelatina se umfla ca un burete. Se asaza ceasca intr-o cratita cu apa in clocot, pana cand gelatina se inmoaie si devine transparenta, apoi se lasa sa se raceasca 5 minute.
6. Se incorporeaza gelatina in umplutura. Se toarna peste stratul de biscuiti si se lasa la rece 1 ora sau pana este gata.
7. Pentru topping se scurg fructele de mango. Se taie in bucati de 1 cm un sfert din cantitatea de fructe si se lasa deoparte. Se piureaza restul de fructe intr-un blender sau cu mixerul. Se adauga zahar, daca este nevoie, apoi nucsoara.
8. Se dizolva si se raceste gelatina in modul descris la Pasul 5 si se amesteca in piureul de mango. Se adauga si cuburile de mango, se toarna amestecul peste umplutura si se raceste 2-3 ore.
9. Se scoate fundul formei, se aranjeaza prajitura pe un platou si se serveste.</p>

Vote it up
204
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza