Plăcintă cu bacon și praz

Piure de cartofi cu crustă crocantă și umplutură cu brânză delicioasă
 

Ingrediente pentru 4 porții

sare

900 g cartofi

500 g praz

70 g unt

500 g felii de jambon afumat fără grăsime

80 g brânză Cheddar matură sau Gruyère

100 g roșii cherry

1 linguriță amestec de verdețuri uscate

2 linguri făină

300 ml lapte

piper negru

câteva fire de pătrunjel

 

1. Se fierbe într-o cratiță apa pentru cartofi. Se curăță și se taie cubulețe cartofii, se pun în cratiță și se fierb în apă clocotită circa 8-10 minute, până devin fragezi.

2. Între timp se curăță, se feliază, se spală și se scurge prazul. Se topesc 2 linguri de unt într-o tigaie, la foc mediu, și se prăjește prazul 6-8 minute, amestecând frecvent, până ce se moaie, fără a se rumeni. Se încinge bine grill-ul cuptorului.

3. Se taie cubulețe jambonul afumat. Se topește 1 lingură de unt din cantitatea rămasă într-o tigaie și se prăjește jambonul la foc mediu 5 minute, amestecând frecvent.

4. Se rade brânza, se spală și se taie roșiile cherry pe din două și se pun deoparte.

5. Se adaugă făina și verdeața uscată la jambon și se gătesc 1 minut. Se adaugă apoi laptele, lăsând deoparte 2 linguri din el, și se amestecă până ce dă în clocot. Se adaugă brânza, se amestecă până se topește, apoi se adaugă prazul, se asezonează după gust cu sare și piper. Amestecul de jambon și praz se pune într-o tavă încălzită în prealabil.

6. Se scurg și se sfărâmă cartofii cu sare și piper negru, cu untul rămas și cu lapte pus deoparte. Se pune piureul obținut peste amestecul de jambon și praz, iar în mijloc se așază roșiile cherry.

7. Se rumenește sufleul la grill-ul cuptorului 2-3 minute. Se spală, se usucă și se taie pătrunjelul, apoi se presară peste sufleu și se servește.

 

 

 

Vote it up
95
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza