Plăcințele cu verdeață și brânză

Mici și consistente, sunt gustări ideale pentru un drum lung
 

Ingrediente pentru 18 plăcințele:

180 g făină

2 lingurițe praf de copt

1 praf de sare

1 lingură arpagic

1 linguriță cimbru verde tocat

3 linguri margarină, tăiată bucăți

60 g brânză Cheddar rasă

180 ml lapte bătut degresat

1 albuș, bătut ușor

 

1. Se încinge cuptorul la 230ºC. Se tapetează o tavă întinsă cu hârtie pentru copt sau se unge cu grăsime. Se amestecă făina cu praful de copt, arpagicul și cimbrul într-un castron mare.

2. Se frământă aluatul cu margarina până când devine sfărâmicios. Se adaugă circa 30 g brânză rasă. Se face o adâncitură în mijloc și se toarnă laptele bătut. Se amestecă cu o furculiță pânăcând se formează un aluat moale și lipicios.

3. Se pun pe tavă 18 grămăjoare de mărimea unei linguri pline. Se ung cu albușul de ou și pe deasupra se presară restul de brânză. Se coc aproximativ 12 minute, până când se umflă și se rumenesc.

Vote it up
149
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza