Pizza rapidă, pe chifle

Simplă și rapidă, e minunată ca o gustare sau o masă ușoară
 

Ingrediente pentru 4 porții

1 dovlecel mare, tăiat felii

1 ardei gras galben, curățat de semințe și tăiat fâșii

1 lingură ulei de măsline extravirgin

2 chifle mari, din făină integrală, tăiate în jumătate, longitudinal

120 ml passata cu ceapă și usturoi

o mână de frunze de oregano

sare și piper

200 g brânză Mozzarella, feliată

 

1. Se încălzește grillul la maximum. Se căptușește o tavă de copt cu folie de aluminiu, pe care se pun dovleceii și fâșiile de ardei gras. Se stropesc cu ulei de măsline și se amestecă. Se întind într-un strat uniform și se frig sub grill 5 minute, până ce încep să se înmoaie.

2. Se așază jumătățile de chifle peste legume și se prăjesc ușor pe ambele părți. Se scot chiflele din cuptor. Se întorc legumele și se continuă coacerea lor cât se pregătesc chiflele.

3. Se ung cu passata jumătățile de chiflă, în interior, și se lasă să se înmoaie. Se adaugă câteva frunze de oregano, apoi legumele fripte, asezonate după gust. Se așază feliile de Mozzarella peste legume.

4. Se pun chiflele din nou sub grill. Se țin în cuptor 3-5 minute, până când brânza se topește și începe să se rumenească. Se servesc imediat, fierbinți.

 

 

Vote it up
106
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza