Pizza pe chifle cu praz si sunca

Prazul dulce, busuiocul aromat, sunca de Parma si mozzarella formeaza un topping sofisticat pentru jumatati de chifle
 
<p>
Portii 4
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 4–5 minute

Ingrediente:

1 lingura ulei de masline extravirgin
2 fire praz, circa 250 g in total, feliat subtire
4 chifle integrale taiate in jumatate
4 linguri frunze de busuioc taiate fasiute
4 felii sunca de Parma, circa 50 g in total, curatate de grasime si taiate in jumatate, pe lungime
100 g branza mozzarella taiata fasii subtiri
4 linguri frunze de ruccola taiate fasiute
sare si piper negru macinat

Preparare:

Se incinge uleiul intr-o cratita, se adauga prazul si se gateste la foc moderat, amestecand frecvent, circa 5 minute, sau pana cand prazul s-a muiat si si-a micsorat mult volumul. Sucul lasat in oala trebuie sa se fi evaporat – in caz contrar, se creste flacara si se mai gateste cateva secunde. Se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.

Se incalzeste grillul cuptorului. Se pun chiflele pe o tava de copt, cu partea taiata in jos, sub grill. Se frig pana se rumenesc, apoi se intorc. Se imparte prazul in mod egal intre jumatatile de chifle, intinzandu-l in strat uniform. Peste el se pune busuioc, apoi se asaza o bucata de sunca de Parma. Se strang cu grija bucatile de sunca, pentru a forma falduri. Se presara peste sunca fasiute de branza mozzarella.
Se frig aceste mici pizze sub grillul fierbinte, circa 4–5 minute, pana cand branza s-a topit si s-a rumenit un pic la margine, ca si sunca. Se presara cu fasiute de ruccola si se servesc.

Cateva idei:

• Folositi in loc de sunca de Parma 75 g sunca slaba fiarta, taiata fasiute subtiri, si o mana de frunze mici de nasturel, in loc de busuioc.
• Ca sa preparati pizza din chifle, rosii si sunca, inlocuiti prazul cu o mixtura de 4 rosii tocate, 8 fire de ceapa verde tocata, 1–2 catei de usturoi tocati si 1 lingura oregano proaspat, tocat. Omiteti busuiocul. Puneti peste chifle sunca de Parma si branza mozzarella si frigeti sub grill, ca in reteta principala.
• Preparati pizza din chifle, cu bacon si ananas. Frigeti sub grill 4 felii slabe de bacon timp de 5 minute, intorcandu-le o singura data, apoi tocati-le marunt sau taiati-le bucatele cu o foarfeca. Intindeti 4 linguri de pasta de rosii peste jumatatile de chifle si puneti deasupra o mixtura de 4 rosii coapte, tocate, 3 cepe verzi tocate si piper, dupa gust. Scurgeti o cutie de rondele de ananas in sirop, circa 220 g, si taiati fiecare rondea in jumatate – de obicei sunt 4 rondele intr-o cutie. Puneti o bucata de ananas pe fiecare jumatate de chifla, deasupra ei asezati bacon si presarati 100 g branza moale, cu continut redus de grasimi, taiata bucatele. Se frig pizzele sub grillul fierbinte 3 minute, sau pana cand branza s-a topit si face bule.

Avantaje:

• Prazul este o sursa de vitamina E, care are puternice proprietati de antioxidant.
• Branza mozzarella contine mai putine grasimi decat majoritatea celorlalte branzeturi si este bogata in calciu, mineral esential pentru sanatatea oaselor si a dintilor si pentru coagularea normala a sangelui.
 
Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro
</p>
Vote it up
151
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza