Pizza cu salata

Reteta vegetariana pentru o masa rapida, usoara, sanatoasa si delicioasa

 

<p>

Se obtin 4 portii
Timp preparare: 20 min.
La foc: 20 min.

Ingrediente:

450 g aluat pentru pizza sau pentru paine
2 linguri malai
1/2 cana branza parmezan, rasa
2 linguri otet balsamic
1 lingura mustar de Dijon
1 lingurita zahar brun
1/4 lingurita sare
300 g rosii prunisoara, taiate in sferturi
1 ceapa rosie, taiata felii subtiri
200 g branza mozzarella degresata, faramitata
6 cani frunze de salate combinate, rupte bucati

Preparare:

Se incinge cuptorul la 220°C. Pe suprafata de lucru se intinde aluatul intr-un patrat cu latura de 30 cm. Se presara malai pe o tava de cuptor mare; deasupra se asaza aluatul. Se presara branza parmezan peste aluat. Se coc 15 minute, pana se rumeneste parmezanul, iar pizza a inceput sa creasca.

Intre timp, intr-un castron mare se amesteca otetul cu mustarul, zaharul brun si sarea. Se adauga rosiile si ceapa. Se amesteca bine. Se lasa deoparte.

Se presara mozzarella pe pizza si se coace 5 minute, pana cand branza s-a topit, iar pizza e crocanta la suprafata.

Se adauga frunzele de salata la compozitia cu rosii si se amesteca cu grija. Se raspandeste salata peste pizza fierbinte si se serveste.

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>

Vote it up
247
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza