Pizza cu ceapa, branza feta si maghiran

In aceasta pizza subtire si crocanta, dulceata cepei caramelizate este echilibrata de aroma sarata a branzei feta
<p>O felie contine:
Calorii 237
Glucide 37 g
Proteine 8 g
Grasimi 8 g (grasimi saturate 3 g)

Preparare: 40 – 50 de minute, plus 1 ora si 30 de minute pentru dospit
La foc: 35 minute
Se obtin 2 pizza, 4 portii fiecare

Ingrediente

2 lingurite drojdie uscata cu 3/4 lingurita zahar
250 g faina alba
Sare si piper negru
2 linguri ulei de masline, plus ulei pentru uns
Pentru topping:
1 kg ceapa curatata de coaja si taiata solzisori
1 lingura zahar
2 linguri otet balsamic
2 lingurite maghiran uscat
150 g branza feta, scursa, uscata si sfaramata

Preparare

1    Mai intai se pregateste aluatul. Se dizolva zaharul in 75 ml de apa calduta, apoi se sfarama si se presara drojdia si se lasa sa stea deoparte 10-15 minute, pana cand face basici.
2    Intre timp se cerne faina cu un varf de sare intr-un castron mare. Se face o adancitura in mijloc si se adauga uleiul de masline, maiaua de drojdie si 50 ml de apa calduta. Se amesteca cu o lingura de lemn pana se formeaza un aluat.
3    Se rastoarna aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se framanta 5-10 minute pana cand se omogenizeaza si devine elastic, adaugand cate 1 lingura de faina daca incepe sa se lipeasca; daca aluatul este sfaramicios se adauga apa, cate 1 lingura o data.
4    Se modeleaza o sfera din aluat si se unge castronul curatat cu putin ulei. Se pune sfera de aluat in castron, se rostogoleste prin ulei si se acopera castronul cu folie de plastic. Se lasa aluatul sa creasca intr-un loc cald 1 ora, sau pana si-a dublat dimensiunea.
5    Intre timp, pentru a pregati toppingul, se da in clocot apa pusa intr-o cratita mare. Se adauga ceapa, se micsoreaza focul si se lasa sa fiarba la foc mic 10 minute sau pana cand s-a inmuiat, apoi se scurge bine.
6    Se pune ceapa intr-o tigaie mare care nu lipeste impreuna cu zaharul, otetul balsamic si sare dupa gust. Se coc legumele la foc potrivit, amestecandu-le, 10 minute sau pana cand lichidul a scazut considerabil, dar nu complet. Zaharul trebuie sa se caramelizeze incet, iar ceapa sa fie puternic aromata. Se adauga maghiranul si putin piper negru si se potriveste la gust.
7    Se rastoarna aluatul crescut pe o suprafata presarata cu faina, se turteste si se framanta 2-3 minute. Se pune din nou in castron, se acopera iar si se lasa deoparte 30 de minute ca sa creasca din nou.
8    Intre timp se incalzeste cuptorul la 240°C. Se ung doua tavi.
9    Se rastoarna aluatul, se turteste si se imparte in doua. Se modeleaza fiecare bucata in forma de sfera, apoi se intinde un cerc cu diametrul de 25 cm si se pune in tava. Se scurge ceapa bine, apoi se imprastie peste fiecare pizza si se presara branza feta.
10    Se coc 12 minute sau pana cand branza s-a topit, iar marginile pizzei sunt crocante si aurii. Se serveste direct din cuptor.
    Sfat: pentru o pizza si mai aromata se pregateste intai ceapa, iar zeama lasata se foloseste in aluat.</p>

Vote it up
150
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza