Pizza cu broccoli și ciuperci

Amestecul de legume folosit poate fi diversificat după gust
 

Ingrediente pentru 8 porții

Pentru aluat:

300 g de făină de grâu tip 1050 și făină pentru modelare

sare

20 g drojdie (½ cub)

Pentru topping:

1 lingură ulei de măsline

500 g broccoli, împărțit în buchețele

1 ceapă albă, tocată mărunt

2 căței de usturoi, tocați mărunt

piper negru

1 cutie de roșii pentru pizza (400 g)

3 linguri de pastă de tomate

1 linguriță oregano uscat

250 g ciuperci, feliate

200 g brânză Mozzarella, tăiată în felii subțiri

30 g parmezan, ras

 

1. Se pune făina pentru aluat într-un castron, se presară 1 linguriță de sare. Se pune drojdia în 250 ml de apă călduță și se toarnă în făină. Se frământă aluatul și se lasă acoperit aproximativ 30 de minute într-un loc cald.

2. Apoi aluatul se mai frământă și se bate încă 5 minute, după care se lasă acoperit 30 de minute. Se pune o hârtie de copt pe o tavă, apoi se întinde aluatul de dimensiunea tăvii și se așază pe ea. Se acoperă și se mai lasă să stea încă 10 minute.

3. Se încălzește cuptorul la 220°C (gaze 5). Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie. Se călesc broccoli, ceapa și usturoiul la foc mediu timp de 5 minute. Se ia de pe foc, se condimentează cu sare și piper și se lasă să se răcească puțin.

4. Se scurg într-o strecurătoare roșiile, apoi se amestecă cu pasta de tomate, oregano, sare și piper, după care se întinde uniform pe aluat. Se distribuie broccoli și amestecul de ciuperci, se acoperă cu mozzarella și se presară parmezan. Pizza se introduce la cuptor 15-20 de minute.

Vote it up
70
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza