Piure de morcovi si pastarnac

Beneficiu dublu pentru sanatate, cu doua legume bogate in vitamine in acelasi preparat

 

<p>

Se obtin 4 portii
Pregatire: 10 min.
La foc: 20 min.

Ingrediente:

3 morcovi mari, curatati, tocati
1 pastarnac mare, curatat, tocat
1/2 lingurita sare
1 lingura unt sau ulei
1 lingura coaja de portocala, rasa

Preparare:

Intr-o cratita potrivita, se pun morcovii, pastarnacul, sarea si apa cat sa acopere legumele. Se fierb 20 de minute la foc mic, descoperite, pana cand devin moi si scade mare parte din lichid.

Se scurg legumele. Se pun in robotul de bucatarie sau in blender. Se adauga unt si coaja de portocala. Se amesteca pana cand se obtine un piure omogen.

Sfat:

Serviti piureul de morcovi si pastarnac cu friptura de vita sau peste la gratar, alaturi de sparanghel crocant sau teci de mazare.

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>

Vote it up
227
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza