Pimm’s cup in pepene

Un cocktail englezesc, cu Pimm’s, bautura tonica pe baza de gin. Adesea tinde sa devina mai curand o salata de fructe decat o bautura.
 
<p>
Portii 4
Timp de preparare: 20–25 de minute, plus 20 de minute marinarea

Ingrediente:

1 pepene galben Ogen mic
1 pepene mic cantalup sau Charenton 200 g capsuni feliate
1 para taiata bucati de 2,5 cm
1/4 castravete taiat cubulete de 1 cm
1 fruct carambola taiat felii de 5 mm grosime
6 linguri de Pimm’s
2 linguri frunze de menta sau roinita proaspete, taiate fasiute subtiri
flori de limba-mielului, pentru ornat (optional)

Preparare:

1. Se taie pepenii in jumatate, pe orizontala, si se scobesc semintele din centru. Cu o lingurita, se scobeste miezul si se pune intr-un castron mare. Se pastreaza cochiliile de coaja.

2. Se adauga in castron capsunile feliate, bucatile de para si cele de castravete. Se pun deoparte cateva feliute de carambola, pentru decor, iar restul se toaca. Se adauga in castron.
3. Se stropesc fructele cu Pimm’s. Se adauga fasiutele de menta sau de roinita, si se amesteca cu grija. Se acopera salata cu folie de plastic si se pune deoparte, la rece sau in frigider, ca sa se marineze 20 de minute.
4. Cu o lingura, se indeparteaza orice protuberante din interiorul cochiliilor de coaja, ca acestea sa fie cat mai netede. Se cladeste mixtura de fructe in cochilii si se decoreaza cu feliile de carambola puse deoparte si cu flori de limba-mielului, daca se folosesc.

Cateva idei:

• Pentru o varianta nealcoolica, omiteti Pimm’s si aromatizati cu 1–2 linguri socata.
• Transformati aceasta reteta intr-o salata de fructe si legume, folosind doar 1 pepene, capsunile si castravetele, plus un mar in loc de para si 100 g struguri albi, fara seminte. Omiteti Pimm’s. Asterneti pe fiecare farfurie un pat din frunze de salata verde, incluzand putin nasturel si frunze tocate de ceapa verde, si asezati fructele deasupra. Adaugati putina branza de vaci si presarati deasupra menta proaspata si seminte de pin prajite.

Avantaje:

• Aceasta delicioasa combinatie de fructe proaspete contine multe fibre si vitamine, mai ales vitamina C si beta-caroten (care se gaseste in ambele varietati de pepene cu miez portocaliu), ambele importanti antioxidanti.
• In timp ce ultimele cercetari arata ca femeile gravide trebuie sa evite bauturile alcoolice, pentru restul populatiei consumul moderat de alcool este asociat cu scaderea riscului aparitiei bolilor de inima. Consum moderat inseamna evitarea dependentei si depasirii a 3–4 unitati pe zi pentru barbati si 2–3 unitati pe zi pentru femei.

 
Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro
</p>
Vote it up
91
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza