Pilaf cu curcan marinat

Seminte si condimente combinate intr-o mancare cu arome orientale si carne usoara si hranitoare de pasare
 
<p>Preparare: 25 de minute, plus 2-3 ore pentru marinare si 10 minute de repaus
La foc: 30 de minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 434
Glucide 52 g
Proteine 34 g
Grasimi 11 g (grasimi saturate 2 g)

Ingrediente

500 g copan de curcan, fara piele si dezosat
2 lingurite de usturoi, zdrobit
2 lingurite de ghimbir, zdrobit
1/2 lingurita curcuma, macinata
75 g iaurt degresat
225 g orez basmati
1-2 ardei iuti rosii uscati, curatati de seminte si tocati
1 lingura seminte de coriandru
1 lingurita seminte de cumin
2 lingurite de seminte de mac alb, optional
2 lingurite seminte de susan
1 lingura ulei de floarea-soarelui
6 teci de cardamon verde, despicate
1 baton de scortisoara de 7,5 g, rupt in doua
4 cuisoare
250 g ceapa, taiata fin
1-2 ardei iuti verzi, fara seminte, tocati
Sare
Ornare: 1 ou, un varf de cutit de boia si crengute de patrunjel verde

Preparare

1. Se curata carnea de curcan de grasime si se taie in cuburi de 5 cm. Se pune intr-un castron, se adauga usturoiul, ghimbirul, curcuma si iaurtul si se amesteca cu mixerul. Se acopera si se lasa sa se marineze 2-3 ore.
2. Intre timp se spala orezul, apoi se acopera cu apa rece si se lasa la inmuiat 30 de minute. Se fierbe oul tare. Se scurge orezul.
3. Se piseaza ardeiul iute rosu, coriandrul si cuminul intr-o piulita. Se macina semintele de mac, optional, si semintele de susan.
4. Se incalzeste uleiul la foc mic intr-o tigaie care nu lipeste si se adauga cardamonul, scortisoara si cuisoarele si se lasa sa sfaraie 20-25 de secunde. Se adauga ceapa si ardeiul iute verde, se mareste flacara la mediu si se calesc 7-8 minute, amestecand des, pana cand ceapa a capatat o culoare maronie.
5. Se adauga mirodeniile peste ceapa, se mai calesc 1-2 minute, apoi se adauga carnea marinata. Se da focul la maxim si se prajeste carnea 7-8 minute, amestecand des. Se pune o oala cu apa la fiert.
6. Se adauga orezul in tigaie, se potriveste de sare si se caleste 2-3 minute. Se toarna 475 ml de apa clocotita si se da in clocot 1 minut. Se reduce flacara la minim, se acopera vasul cu folie de aluminiu si se asaza deasupra un capac. Se fierbe 10 minute, fara sa se ridice capacul. Se ia de pe foc si se lasa orezul sa se odihneasca 10 minute.
7. Se aranjeaza pilaful pe un platou, se orneaza cu felii de ou fiert, se presara boia si cateva fire de patrunjel si se serveste.

Varianta: Carnea de curcan se poate lasa la marinat in frigider peste noapte, dar trebuie sa fie adusa la temperatura camerei in momentul cand se prepara.</p>

Vote it up
175
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza