Piersici cu iaurt și scorțișoară

Poți folosi și alte fructe la această gustare rapidă, dulce și hrănitoare
 

INGREDIENTE PENTRU 4 PORȚII

1/4 cană (40 g) făină integrală cu agenți de creștere

1 lingură de zahăr brun

2 linguri de unt sau margarină

1/4 cană (25 g) fulgi de ovăz

1/4 cană (35 g) alune, tocate mai mare

4 piersici (circa 600 g), tăiate în jumătăți și curățate de sâmburi

3/4 cană (185 g) iaurt în stil grecesc, semidegresat

1 linguriță de miere

1/2 linguriță de scorțișoară măcinată

 

PREPARARE 15 minute

GĂTIT 15 minute

FIECARE PORȚIE CONȚINE 1 126 kJ, 269 kcal, 8 g proteine, 13 g grăsimi (3 g grăsimi saturate), 30 g carbohidrați (18 g zahăr), 5 g fibre, 109 mg sodiu

 

Piersicile sunt bogate în antioxidanți, ca și scorțișoara, în vreme ce iaurtul conține mult calciu. Stratul crocant de la suprafață are un indice glicemic scăzut, datorită alunelor, făinii integrale și fulgilor de ovăz. Aceste ultime ingrediente aduc și o cantitate substanțială de fibre.

 

1 Încingeți cuptorul la 180°C. Căptușiți o tavă de copt cu hârtie de pergament. Într-un castron de mărime mijlocie, combinați făina integrală cu zahărul brun. Adăugând untul sau margarina, amestecați cu vârfurile degetelor până ce se formează aglomerări, semănând cu firimiturile mai mari de pâine. Încorporați apoi fulgii de ovăz și alunele; amestecați din nou.

2 Așezați în tava de copt jumătățile de piersică, pe partea cu coajă. Presați mixtura cu alune pe suprafața fiecăreia, apoi coaceți-le 12-15 minute sau până când fructele sunt fragede, iar suprafața s-a rumenit.

3 Între timp, combinați iaurtul cu mierea și scorțișoara, într-un castronel.

4 Puneți câte două jumătăți de piersică în fiecare bol pentru servit, adăugându-le o lingură cu vârf din iaurtul aromatizat cu scorțișoară.

 

SFATUL BUCĂTARULUI

Caisele, prunele și nectarinele pot fi folosite cu succes în locul piersicilor.

 

Vote it up
132
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza