Pierderea congenitala a auzului

3 din 1000 nou-nascuti sufera de pierdea congenitala a auzului
 

Pierderea congenitala a auzului, prezenta la nastere, este cea mai frecventa afectiune congenitala cu care se confrunta nou-nascutii, cu o incidenta de 1-3 cazuri la 1000 de nou-nascuti, conform datelor furnizate de NIDCD (National Institute of Deafness and other Communication Disorders – Institutul National de Surditate si alte Tulburari de Comunicare).

Studiul NIDCN si-a propus stabilirea importantei ocrotirii auzului nou-nascutilor si analiza factorilor de risc pentru pierderea auzului. Studiul observational a fost realizat pe un numar de 18,366 de nou-nascuti în maternitatea din Oradea si s-a desfasurat de-a lungul a patru ani, în perioada ianuarie 2008 – iunie 2012.

Pentru metodele de protectie si ecranizare, au fost utilizate emisii acustice tranzitorii si raspunsurile auditive transmise automat de trunchiul cerebral. În paralel cu acestea, a fost luata în considerare si analiza factorilor de risc pentru pierderea auzului la toti nou-nascutii carora le-au fost aplicate metodele de protectie, precum si ecranziarea telefonica a nou-nascutilor cu factori de risc în ceea ce priveste pierderea auzului.

“Acest studiu ne demonstreaza cat de important este screening-ul copiilor nou-nascuti. Cu cat hipoacuzia este depistata mai devreme cu atat se pot lua masurile necesare pentru ca viata pacientului sa fie una cat se poate de normala, înca de la primele zile petrecute într-o gradinita normala si o integrare fara probleme în societate. Implanturile cochlear au fost create cu scopul de a le oferi o viata normala copiilor care se nasc cu probleme de auz. Cu cat constientizam mai din timp problema cu atat sansele de a dobandi auzul si vorbirea normala sunt mai mari" declara Sönke Martin, Reprezentant Cochlear în Romania.

Dintre cei 18,336 de nou-nascuti care au participat la acest studiu, 178 au fost detectati cu ”REFER” (persoane încadrate într-un grup de risc necesitand verificarile ulterioare) si 11 copii au fost diagnosticati cu deficiente de auz neurosenzoriale. 4.600 dintre nou-nascuti au fost monitorizati telefonic, dintre care 3 copii au fost evaluati auditiv, iar 2 dintre ei au primit diagnosticul de pierdere a auzului neurosezorial.

Sursa studiu: http://www.egms.de/static/en/meetings/hnod2013/13hnod601.shtml

Vote it up
132
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza