Piepti de pui cu sos de struguri

Acest fel de mancare cu aroma proaspata de struguri albi este potrivit pentru o cina speciala si usor de pregatit.

 

<p>Timp preparare: 35 de minute
La foc: 50 de minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 368
Glucide 43 g
Proteine 29 g
Grasimi 10 g (grasimi saturate 2 g)

Ingrediente

1 kg struguri albi mari
Coaja rasa si sucul de la 1 lamaie
4 piepti de pui, dezosati, curatati de piele,
de aproximativ 125 g fiecare
Sare si piper negru
2 linguri ulei de masline
1 catel de usturoi, zdrobit
4 esalote, tocate fin
1 lingura faina alba
4 linguri patrunjel proaspat, tocat fin
Ornare: cateva frunze de patrunjel proaspat

Preparare

1. Se scot boabele de pe ciorchine si se pastreaza 200 g de boabe. Restul se pun intr-o cratita impreuna cu 3 linguri de apa. Se acopera cratita cu capac si se pune la fiert, la flacara mica 20 de minute sau pana cand boabele s-au inmuiat. Boabele se zdrobesc, apoi se acopera si se lasa sa fiarba incet inca 10 minute. Se strecoara si se pastreaza 350 ml din lichidul obtinut.
2. Intre timp, se toarna apa fiarta peste restul de boabe si se lasa 15 secunde. Se scurg, se curata de coaja si se taie in jumatati, scotandu-li-se samburii. Se amesteca in jumatate din cantitatea de suc de lamaie.
3. Pieptii de pui se taie in bucati de 2,5 cm si se sareaza. Se incalzeste uleiul intr-o cratita, la foc potrivit. Se adauga jumatate din cantitatea de pui si se prajeste rapid pana capata culoare. Se scoate si se repeta cu restul de pui.
4. Se reduce flacara si se pun in tigaie usturoiul si esalotele si se rumenesc 3 minute sau pana devin moi. Se presara faina si se continua amestecandu-se inca 1 minut. Se adauga in tigaie coaja rasa de la lamaie, restul de suc de lamaie si sosul de struguri, apoi se fierb inca 2 minute.
5. Se reduce flacara si se repun in tigaie pieptii de pui, impreuna cu zeama lor. Se sareaza si se pipereaza; se fierbe incet 7 minute sau pana cand lichidul care se scurge din pui, atunci cand este intepat cu un cutit, este limpede.
6. Se adauga jumatatile de boabe de struguri, sucul lor si patrunjelul tocat si se potriveste la gust. Se serveste fierbinte, ornat cu patrunjel.

Sugestie pentru servit: piure de cartofi, broccoli si morcovi preparati la abur.</p>

Vote it up
244
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza