Piepti de porumbel prajiti cu afine

In loc de piept de porumbel, poti folosi si piept de rata taiat in doua pe latime. Se pun fierbinti pe un pat de salata verde

 

<p>Preparare: 10 minute
La foc: 3 minute, plus 5 minute de repaus
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 269
Glucide 4 g
Proteine 27 g
Grasimi 16 g (grasimi saturate 1 g)

Ingrediente

1 1/2 lingura ulei de masline
8 piepti de porumbel, fara piele
175 g afine, decongelate, daca erau congelate
150 g frunze de salata de diverse tipuri
2 linguri verdeturi proaspete, tocate, precum busuioc, chives si patrunjel
Pentru sos:
1 1/2 lingura ulei de masline extravirgin
1 lingura otet de zmeura sau alte fructe
1 lingurita suc de lamaie
1 lingurita mustar cu boabe
Sare si piper negru

Preparare

1. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, se pun pieptii si se prajesc 1 minut pe fiecare parte. Se scot pe o farfurie si se lasa sa se raceasca 5 minute. Se pastreaza sucul de la carne in tigaie.
2. Pentru sos, se amesteca toate ingredientele intr-un castron mic, iar apoi se lasa deoparte.
3. Se pune tigaia din nou pe foc, se adauga in ea afinele si se calesc usor 30 de secunde. Se strecoara zeama din tigaie printr-o sita acoperita cu panza fina, apoi se adauga in castronul cu sos. Se potriveste de sare si piper. Se pastreaza afinele.
4. Se pun frunzele de salata si verdeturile intr-un castron, turnandu-se peste ele 2 linguri de sos. Se amesteca bine, apoi se imparte la patru farfurii.
5. Pieptii de porumbel se taie in lung si se aranjeaza cate 4 felii pe fiecare farfurie. Cu ajutorul unei spumiere se scot afinele din sita si se pun alaturi pe farfurii. Se stropeste salata cu restul de sos.</p>

Vote it up
245
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza