Piepti de fazan cu vin de Porto

Fie ca esti vanator sau simplu gurmand, poti prepara carnea slaba de fazan intr-un sos rubiniu cu smochine si fructe de padure

 

<p>Preparare: 15 minute
La foc: 25-30 de minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 304
Glucide 11 g
Proteine 41 g
Grasimi 5 g (grasimi saturate 1 g)

Ingrediente

4 piepti de fazan, de aproximativ
125 g fiecare
1 lingurita ulei de masline
3 esalote, tocate
200 ml vin de Porto
2 linguri otet de vin rosu
150 ml bulion de carne
1 crenguta cimbru proaspat
2 smochine
100 g coacaze rosii
1 lingurita mustar de Dijon
Sare si piper negru
Ornare: coacaze si crengute de cimbru

Preparare

1. Se indeparteaza pielea si grasimea in exces de pe pieptii de fazan. Se unge cu ulei o tigaie cu fund gros, care nu lipeste si se pune la incalzit la flacara potrivita. Cand uleiul s-a incins se adauga pieptii de fazan si esalotele, rumenindu-le cate 1 minut pe fiecare parte.
2. Se scot pieptii de fazan si se pun deoparte. Se adauga vinul de Porto si otetul la esalote si se fierb pana se evapora la jumatate. Se adauga bulionul si cimbrul, dandu-se din nou in clocot. Se reduce flacara la minim.
3. Se pun din nou pieptii de fazan in tigaie, se acopera cu capac si se lasa sa fiarba inabusit 8-10 minute pana se inmoaie carnea de fazan. Atentie: pieptii nu se fierb prea mult, pentru ca se intaresc.
4. Intre timp, se taie fiecare smochina in opt felii, iar coacazele se scot de pe crengute cu o furculita.
5. Pieptii de fazan sunt gata atunci cand, intepandu-i cu un cutit, din ei se scurge un lichid limpede. Se scot si se pastreaza la cald.
6. Se fierbe sosul pana se reduce la o treime, apoi se inglobeaza mustarul. Se pun smochinele si coacazele in sos sa se incalzeasca. Se potriveste la gust. Se serveste ornat cu coacaze si crengute de cimbru, cu sosul alaturi.

Varianta: daca nu este sezonul coacazelor, se pot folosi coacaze congelate sau 2 linguri de jeleu de coacaze.

Sugestie pentru servit: cartofi copti si legume verzi.</p>

Vote it up
131
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza